JAPANSKA DIJETA SA BANANAMA TOPI KILOGRAME KAO LUDA: Posebna je ZBOG 1 STVARI
Dijeta, Foto: Profimedia

mršavljenje

JAPANSKA DIJETA SA BANANAMA TOPI KILOGRAME KAO LUDA: Posebna je ZBOG 1 STVARI

Ako i dalje osećate glad nakon banane, možete pojesti nešto što sadrži manje od 200 kalorija, otprilike 15 do 20 minuta kasnije

Objavljeno:

Japanska jutarnja dijeta sa bananama postala je toliko popularna da je u jednom trenutku u Japanu došlo do nestašice ovog voća, a njena popularnost i ne čudi obzirom na to da za nju nema posebnih ograničenja.

1 / 6 Foto: Profimedia

Svi oni koji se bore sa viškom kilograma znaju da nije problem da se odlučite na dijetu, ali je problem ostati uporan i izgurati režim do kraja.

To se mahom dešava zbog strogih restriktivnih pravila šta je dozvoljeno, a šta nam je strogo zabranjeno da jedemo. Ako je to i vaš slučaj, možda je ova dijeta sa bananama pravo rešenje za vas.

Voće, Povrće, pijaca, Cene, Palilulska pijaca, Banane, Maline
foto: Aleksandra Čolić

Nastala je potpuno slučajno, a kada je osmišljena 2008. godine, u jednom trenutku je postala toliko popularna da se Japan suočio sa pravom nestašicom banana! Ovo nije iznenađujuće, jer vam ovaj plan ishrane može pomoći da izgubite značajan broj kilograma bez previše promena u redovnoj ishrani, piše spectacler.com. Autori dijete garantuju gubitak do 6 kilograma za nedelju dana, bez vežbanja, a jedete skoro sve kao i inače.

Dakle, evo šta kažu pravila:

Doručak

Dan počnite čašom vode na prazan stomak, čim se probudite.Kada popijte vodu, pojedite jednu bananu. Ako i dalje osećate glad nakon banane, možete pojesti nešto što sadrži manje od 200 kalorija, otprilike 15 do 20 minuta kasnije.

1 / 4 Foto: Aleksandra Čolić

Ručak i večera

Poslednji obrok u danu ne bi trebalo jesti posle 20 časova.Iako je preporučljivo da ga jedete do 18 časova, možda će vam trebati neko vreme da se naviknete.Ne postoje ograničenja u pogledu vrste i količine hrane koju jedete, ali se preporučuje izbegavanje pržene i nezdrave hrane da biste što više smršali.Takođe se preporučuje izbegavanje deserta posle jela.Ono što je važno je da prepoznate trenutak kada ste pojeli dovoljno,bez prejedanja, pa se preporučuje da prestanete da jedete kada je sitost na oko 80%.

Pijte dosta vode

Jedini napitak koji je dozvoljen je voda.Pijte puno vode (važno je da je sobne temperature) u malim gutljajima.

(Espreso / Prva / spectacler.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.