MOMČILO ANTONIJEVIĆ OTKRIO KOJI MED JE NAJBOLJI: Od njega vam "puca" KRVNA SLIKA
Momčilo Antonijević, Foto: Printscreen/Youtube

zdravi sastojci

MOMČILO ANTONIJEVIĆ OTKRIO KOJI MED JE NAJBOLJI: Od njega vam "puca" KRVNA SLIKA

Narodni travar Momčilo Antonijević otkriva da se u lečenju koriste svi delovi koprive: koren, list i seme, a možete je koristiti u ishrani ili je piti kao čaj.

Objavljeno:

Napravite sami prirodni preparat od koprive i meda, koji obezbeđuje organizmu optimalnu količinu gvožđa, dobro se apsorbuje iz creva i za kratko vreme pokazuje svoje blagotvorne efekte.

Ono što je čini koprivu posebnom u odnosu na druge biljke jeste njen idealan sastav. Bogata je mineralima, a posebno kalcijumom, gvožđem, magnezijumom,flavonidima i biljnim sterolima. Tu je i vitamin D, koji je u biljkama prava retkost, vitamin K, vitamini C i A

Narodni travar Momčilo Antonijević otkriva da se u lečenju koriste svi delovi koprive: koren, list i seme, a možete je koristiti u ishrani ili je piti kao čaj.

Jedna od najvećih prednosti koprive je ta što pomaže ljudima koji imaju povišen nivo šećera u krvi. Sadrži glikokinin, supstancu za koju je dokazano da snižava nivo šećera. Osim toga, idealna je za buđenje, pa je možete popiti kao čaj i kao stvorena je za ljude koji pate od niskog krvnog pritiska.

Poznato je da kopriva izaziva alergije, a zapravo se koristi u lečenju istih. Koristi se ili sama ili u kombinaciji sa drugim biljkama, kao što su dobričica, list bokvice i trava rusa.

Med sa semenom koprive za bolju krvnu sliku

Med, Lavanda, Med od lavande
foto: Printscreen/Youtube/Fuller Farm

Eliksir pripremljen od koprive i meda pružiće vam dovoljno minerala, i vitamina koji su posebno korisni za osobe s dijagnozom anemije.

Seme koprive može da se kupi u prodavnicama zdrave hrane. Za eliksir sa medom je potrebno pomešati 50 grama mlevenog semena koprive i pola kilograma bagremovog meda. U ovu mešavinu može da se doda i dve kašike sirovog kakaa i dve supene kašike tahinija, odnosno taana.

Naredna dva dana teglu treba povremeno prevrnuti da se smesa bolje sjedini i izmeša. Koristi se tri puta na dan, po jedna kafena kašičica za decu, a odrasli mogu da uzimaju i po supenu kašiku. Uz ovo je dobro popiti i čaj od lista koprive, jednu ili dve šolje minimum u toku dana i onda će efekat popravljanja krvne slike biti potpuniji i brži.

Antonijević navodi da bi čaj od koprive bio dobar izbor da se iskoristi kada se već kosa ispere od šampona.

"Najbolje bi bilo da se u pripremi tog čaja koristi koren koprive. Ovo se preporučuje ljudima koji pate od peruti. Kopriva podstiče rast kose zbog čega je dobro koristiti je u prelaznim godišnjim dobima kada kosa pojačano opada", kaže narodni travar.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.