PRIPREMITE KOŽU LICA ZA TOPLE DANE: Tri saveta kako da održite MLADALAČKI izgled!
Foto: Profimedia

savet dana!

PRIPREMITE KOŽU LICA ZA TOPLE DANE: Tri saveta kako da održite MLADALAČKI izgled!

Ukoliko želite da pripremite kožu za leto, toplije dane i vrućine, potrebno je da krenete na vreme

Objavljeno:

Posle dugih zimskih meseci, koža lica kod većine izgleda umorno, dehidrirano i bez prirodnog sjaja. Vetar, niske temperature, pa i kreme koje smo nanosili u toku zime, ostavili su trag na koži lica.

Kako bi koža "prodisala" i oslobodila se nakupljenih nečistoća i zapušenih pora, neophodna joj je pravilna nega kojom ćete je pripremiti za toplije dane.

Za početak, trebalo bi promeniti neke zimske navike kako biste se što pre adaptirali na toplije dane i letnji način života.

Izdvojili smo za vas nekoliko najvažnijih saveta koji će vam, ukoliko ih se pridržavate, osvežiti kožu lica.

1. Piling

Piling je jedan od redovnih tretmana koji bi trebalo obavljati na nedeljnom nivou. On uklanjamrtve ćelije koje koži lica oduzimaju prirodni sjaj i blistavost.

Umesto brojnih tretmana koje kozmetički saloni imaju u svojoj ponudi, ponekad možete napraviti piling i od prirodnih sastojaka koje imate u svojoj kuhinji.

Potrebno je:

1 / 4 Foto: Profimedia

Skuvajte zeleni čaj i ostavite ga da se ohladi. Procedite, tečnost popijte, a listove, u razmeri 1:1:1 pomešajte sa šećerom i medom.

Kružnim pokretima umasirajte piling na kožu lica i ostavite da odstoji 15 minuta. Isperite lice mlakom vodom i nanesite hidrantnu kremu.

2. Zaštitni faktor

Tokom cele godine, ali posebno leti, nikako ne bi trebalo da napuštate kuću bez kreme sa zaštitnim faktorom, odnosno SPF-om. On štiti kožu od štetnih UVA i UVB zračenja, kao i od preranog starenja.

Kako bismo zaštitili kožu od štetnih uticaja sunca i posledica koje ostavlja na kožu, SPF je najvažniji korak u rutini nege kože.

Piling
foto: Profimedia

3. Hidratacija lica

Koža se ponaša kao prirodna barijera između organizma i spoljašnje sredine. Ona nas štiti od spoljašnjih opasnosti kao što su mikrobi, UV zraci i nečistoće.

Samo dobro hidrirana koža može da odgovori ovom izazovu, a da pritom ostane blistava, sveža i sposobna da odoli pojavi znakova starenja.

Stručnjaci, pre svega, savetuju da unosite dosta vode, a kada je reč o spoljašnjoj nezi, ističu da bi trebalo koristiti maske za kožu, kao i hidratantne kreme.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.