UZELA JE PARACETAMOL, PA IZNENADA UMRLA: Zbog ovog što radimo, RAZORIO joj je JETRU
Foto: RINA

UŽAS

UZELA JE PARACETAMOL, PA IZNENADA UMRLA: Zbog ovog što radimo, RAZORIO joj je JETRU

Džoan Ita Bergin, 58 borila se prošle godine sa kašljem i blagim bolom u grudima

Objavljeno:

Pila je Lemsip kesice da bi ublažila simptome. Iako Lemsip nije poznat na našem tržišku sadrži gotovo iste sastojke kao i mnoge druge kesice koje se mogu pronaći u našoj zemlji. Osnovni sastojak je paracetamol.

Njen sin jepozvao hitnu pomoć na Božić, nakon što se stanje njegove mame pogoršalo, a ona je prebačena u bolnicu "Roial Preston". Gospođa Bergin, iz Lostok Hola, povraćala je žuč boje kafe, a testovi su otkrili da ima „značajno povišene” enzime jetre i nizak nivo kiseonika. Na kraju je prebačena na Jedinicu intenzivne nege, ali joj se pogoršalo i dijagnostifikovana je otkazivanje jetre. Konsultovani su specijalisti za jetru u Opštoj ambulanti u Lidsu i rečeno im je da dodatne opcije lečenja nisu dostupne.

Stanje je nastavilo da se pogoršava i umrla je 7. januara ove godine. Istraga na sudu mrtvozornika u Prestonu utvrdila je da je gospođa Bergin pila kesicu Lemsipa na svaka četiri sata - ali je takođe rekla doktorima da je ponekad uzimala više paracetamola od preporučene doze.

Paracetamol
foto: Profimedia

Preporučena maksimalna doza Lemsip-a je jedna kesica, koja sadrži 1.000 mg paracetamola, svakih četiri do šest sati.

Utvrđeno je da je gospođa Bergin imala značajno povišene enzime jetre i da joj je dijagnostikovana povreda jetre zbog nenamernog predoziranja paracetamolom.Dobila je Parvolek, antidot za predoziranje paracetamolom, ali je nastavila da ​​​​povraćanja krv.

Uzrok smrti je naveden kao višestruko zatajenje organa, pneumonija i akutna insuficijencija jetre usled nenamernog predoziranja paracetamolom. Doprinosni faktori su navedeni kao bolest jetre uzrokovana alkoholom i ulceracija jednjaka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.