VELIKU GREŠKU PRAVITE ČUVANJEM CRNOG LUKA: Retko ko zna ZA ŠTA JE LJUSKA DOBRA
Crni luk, Foto: Profimedia

oprez s tim

VELIKU GREŠKU PRAVITE ČUVANJEM CRNOG LUKA: Retko ko zna ZA ŠTA JE LJUSKA DOBRA

Narezani ili naseckani luk možete ostaviti u hermetički zatvorenoj posudi ili plastičnoj kesici u fižideru, ali svakako ga iskoristite u roku od pet do sedam dana

Objavljeno:

Ne preporučuje se zamrzavanje celog luka jer će se jako stvrdnuti i neće se dobro odmrznuti, ali zamrzavanje naseckanog luka je preporučljivo. Samo ga spakujte u nepropusnu plastičnu kesu.

1 / 4 Foto: Profimedia

Kako čuvati celi luk? Celi luk nemojte da stavljate u frižider. Frižider je hladno i vlažno okruženje i može prouzrokovati da luk omekša i pokvari se. Najbolje mesto za čuvanje celog luka je tamno, hladno, suvo i dobro prozračeno mesto.

Kada ste u trgovini i birate luk, opipajte ga pre nego ga stavite u korpu. Izbegnite oštećeni s mrljama jer neće imati sveži okus a neće ni dugo trajati. Kada dođete kući nemojte skidati ljusku jer ona štiti i čuva unutrašnjost.

Kako čuvati narezani ili naseckani luk? Narezani ili naseckani luk možete ostaviti u hermetički zatvorenoj posudi ili plastičnoj kesici u fižideru, ali svakako ga iskoristite u roku od pet do sedam dana. Što duže stoji to je jači miris, a ne želite da vaš frižider zaudara na luk.

Može li se zamrznuti luk? Ne preporučuje se zamrzavanje celog luka jer će se jako stvrdnuti i neće se dobro odmrznuti, ali zamrzavanje naseckanog luka je preporučljivo. Ako vam ostane višak, samo ga stavite u nepropusnu plastičnu kesu i zamrznite, piše Real Simple.

(Espreso / Krstarica / Real Simple)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.