POVRĆE NE BI TREBALO DA PODGREVATE: Ali već ako morate, uradite na OVAJ NAČIN
Ilustracija, Foto: Profimedia

SAVETI

POVRĆE NE BI TREBALO DA PODGREVATE: Ali već ako morate, uradite na OVAJ NAČIN

Povrće kuvano na pari možete ponovo zagrejati u mikrotalasnoj, za razliku od pečenog

Objavljeno:

Najbolji način da ponovo zagrejete pečeno povrće je da koristite rernu ili ponovo zagrejte na šporetu. Ako koristite rernu, proširite je tako da zadrži sve svoje začine i sokove.

Povrće se može pripremiti na mnogo načina, kao što su kuvanje, prženje, roštilj i tako dalje. Ali zagrevanje povrća je još jedan par rukava i sa tim treba biti oprezan.

Povrće možete podgrejati, ali pazite da ga ne pregrejete. Naime, zagrevanje povrća poput spanaća, šargarepe, cvekle ili celera može pretvoriti visoke nitrate u njima u toksine i izazvati više štete nego koristi. Međutim, postoji nekoliko načina za bezbedno zagrevanje povrća, ali ako je moguće, pokušajte da to ne radite.

Pečeno povrće

Najbolji način da ponovo zagrejete pečeno povrće je da koristite rernu ili ponovo zagrejte na šporetu. Ako koristite rernu, poređajte povrće na pleh obložen papirom za pečenje. Raširite povrće tako da zadrži začine i sokove.

Povrće prelijte sa malo maslinovog ulja da ostane vlažno i pecite oko četiri do pet minuta na 230°C. Ako koristite šporet za zagrevanje povrća, postupak je sličan.

Pareno povrće

Povrće kuvano na pari možete ponovo zagrejati u mikrotalasnoj, za razliku od pečenog. Samo pazite da ne idete na temperaturu veću od 75 ° C.

1 / 9 Foto: Profimedia

Pareno povrće umotajte u foliju kako biste sprečili isparavanje hranljivih materija, kao i sok od povrća. Povrće kuvano na pari se brzo zagreva, pa nije preporučljivo koristiti rernu. Takođe, može lako da izgori i na kraju ćete ostati bez ručka.

Koliko puta možete podgrejati povrće?

Kao što je već pomenuto, trebalo bi da izbegavate podgrevanje povrća, posebno određenog poput spanaća. Zbog toga je povrće najbolje zagrejati samo jednom, ako baš morate.

Ako ne iskoristite svo pripremljeno povrće, jednostavno ponovo zagrejte deo koji koristite uz obrok, a ostatak iskoristite za kasnije. Povrće treba čuvati u frižideru do tri dana. Ne držite ih više jer će početi da se formiraju.

Bonus video:

38:50

USIJANJE 13.04.2022.

(Espreso/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.