OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE ZA PROBAVU I GASOVE: Jetra će se osloboditi SVIH TOKSINA
Voće, Foto: Emilija Jovanović

odmah uzmite

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE ZA PROBAVU I GASOVE: Jetra će se osloboditi SVIH TOKSINA

Bogate vlaknima, ove semenke mogu da smanje dnevni unos kalorija za skoro deset odsto

Objavljeno:

Za dijetu i zdravlje, za oslobađanje od masnih naslaga i gasova, isprobajte ove dodatke za svaki smuti ili čorbicu!

1 / 4 Foto: Profimedia

Razni napici zavladali su svetom dijeta i nutricionizma, a široko popularni "smuti" je često mnogima zamena za obrok. Ono što bismo nekada nazvali prosto "gusti sok" je danas kašasta smesa korisnog voća i povrća koju možete začas napraviti, a preporučuje se za dijetu i očuvanje zdravlja.

1 / 4 Foto: Printscreen/RINA

Idealna osnova je bobičasto voće koje uvek imamo u zamrzivaču: jagode, borovnice, kupine ili maline. Uz to, nutricionisti savetuju da dodate bar još jedan sastojak i pojačate ciljano dejstvo kako biste istopili masne naslage i oslobodili se tegoba u gastro traktu, naročito gasova.

1 / 4 Foto: Emilija Jovanović

Celer je jedna od biljaka koja se uvek preporučuje, jer pomaže jetri da se oslobodi toksina i vraća energiju telu. Izmiksani celer možete dodati ne samo u smuti, već i u razne čorbe, jer će dati dodatan, poseban ukus.

Lan
foto: Printscreen/Youtube/ ZdravljePreSvega

Kefir je nepravedno zapostavljen napitak. Zahvaljujući probioticima, može da pomogne protiv gasova, a oslobađa telo od zarobljene tečnosti koja stvara privid gojaznosti čak i kod vitkih osoba. Kefir možete da koristite umesto jogurta, u kašama i zdravim napicima, a odličan je i kao dodatak zelenim čorbicama od zelja ili kopriva.

Zbog popularnosti čia i lanenog semena, semenke konoplje su u drugom planu. Međutim, i one doprinose dijeti, jer dugo daju osećaj sitosti. Bogate vlaknima, ove semenke mogu da smanje dnevni unos kalorija za skoro deset odsto.

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.