OVA HRANA ČUVA KOSTI OD STARENJA! Iznenadićete se šta je sve na spisku
Ilustracija, Foto: Profimedia

iznenadićete se

OVA HRANA ČUVA KOSTI OD STARENJA! Iznenadićete se šta je sve na spisku

Doručak koji je zasnovan na povrću i ceđenim sokovima sadrže antioksidante koji pomažu u smanjivanju upale i jačanju kostiju.

Objavljeno:

Doručak se smatra najvažnijim obrokom u danu za opšte zdravlje i održavanje zdrave težine, ali da li ste znali da je to jedna od najboljih prilika za izgradnju i održavanje zdravih kostijua ?

Započnite svoj dan doručkom koji je bogat hranljivim materijama za izgradnju kostiju, uključujući kalcijum, vitamin D, K, fosfor, magnezijum i kalijum. Doručak koji je zasnovan na povrću i ceđenim sokovima sadrže antioksidante koji pomažu u smanjivanju upale i jačanju kostiju.

1. Jaja

Jaja
foto: Profimedia

Ne samo da se jaja smatraju zlatnim standardom za visokokvalitetne proteine, već su i jedna od samo nekoliko namirnica koje sadrže vitamin D, koji je neophodan za kosti. Uživajte u jajima kao deo zdravog doručka jer sadrže hranljive materije.

2 . Mleko

Mleko
foto: Profimedia

Mlečna hrana je jedan od najboljih izvora kalcijuma i vitamina D, dinamičan duo za zdravlje kostiju. Šolja mleka sadrži 300 miligrama ili 30% vašeg dnevnog unosa kalcijuma, 15% vašeg vitamina D i 10% vaših dnevnih potreba za kalijumom. Kada birate alternativu biljnog mleka, obavezno potražite one koji su obogaćeni kalcijumom i vitaminom D.

3. Grčki jogurt

Jogurt
foto: YOUTUBE/DELICIOUS HOME COOKING

Uživanje u grčkom jogurtu je odličan način da poboljšate zdravlje kostiju, zahvaljujući kalcijumu i proteine koje obezbeđuje. Jogurt se pravi od mleka, tako da ne čudi što je odlična opcija za hranljive materije koje podržavaju kosti.

4. Pečurke

Pečurke
foto: Printscreen/Youtube/ Moj Recept

Kajgana od jaja napravljena sa dosta pečuraka je odličan način da dobijete pojačanje hranljivih materija za izgradnju kostiju u svom prvom obroku. Bez obzira da li volite šampinjone, šitake ili smrčke, pečurke su bogate vitaminom D, jednim od najvažnijih hranljivih materija za vaše kosti. Vitamin D pomaže telu da apsorbuje kalcijum tako da može pomoći da obezbedi matricu neophodnu za izgradnju i održavanje vašeg skeletnog tkiva.

5. Sok od pomorandže

Sok od pomorandže
foto: Profimedia

Sok od ceđene pomorandže obezbeđuje veliku dozu kalcijuma i vitamina D.

(Espreso/Lepa&srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.