OVAKAV ČAJ IZ KESICE JE OPASAN I NEZDRAV, NIKAKO GA NE PIJTE! Čuveni srpski travar OBJAVIO UPOZORENJE
Travar Rade, Foto: Printscreen/Youtube/Alo.rs

upozorio

OVAKAV ČAJ IZ KESICE JE OPASAN I NEZDRAV, NIKAKO GA NE PIJTE! Čuveni srpski travar OBJAVIO UPOZORENJE

Svi znamo da je čaj izuzetno zdrav, ali isto tako može biti i štetan ako ga stavimo u vruću vodu i desi se ovakva reakcija

Objavljeno:

Čaj ima brojna pozitivna dejstva na naše zdravlje, međutim, ako redovno koristite onaj u kesici, travar Rade ima za vas loše vesti.

Godinama pijemo čajeve iz kesice misleći da su zdravi. Rade je objasnio koliko se razlikuju industrijski i prirodni čajevi:

1 / 8 Foto: Profimedia

- Kupovni čajevi ne mogu da se porede sa pirorodnim. Uzmite kesicu jednu i presecite na pola, videćete da unutra ima svega, samo najmanje čaja. Oni beru sve (koren, cvet, trsku, stabljiku, list...), ubacuju veštački prašak, iz tog razloga kada je ubacite u vrelu vodu ona odmah pusti boju. To je veštačka boja - Objašnjava travar Rade iz Paraćina i savetuje da ljudi izbegavaju veštački obojene čajeve, tj. one iz kesice, a da u primenu uvedu prorodne, za koje znaju gde se beru i šta sadrže.

Svoje dugogodišnje iskustvo sa biljkama učio je od svoje bake, a pretočio u čajeve koji imaju lekovito dejstvo.

U prirodi je Rade pronašao lek za različite tegobe: dijabetes, holesterol, masnoću, visok pritisak, ali i različite ženske probleme.

Rade travar, kako ga mnogi zovu, sakuplja i pripreka više od 70 vrsta čajeva za razne tegobe. Lekovito bilje on bere na Rtnju, u Krivom Viru, Grzi, Sisevcu ili Peštercu, kako sam kaže, tamo gde pevaju ptice. Da bi se živelo od tog posla, kako tvrdi za naš portal, neophodno je steći poverenje mušterija.

Biljke bere isključivo sam, zato što treba znati šta se i gde bere, napominjući da za to treba imati određenog dara i da to ne može svako.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.