RUSKA SALATA ĆE BITI ZDRAVA SAMO AKO U NJU DODATE OVAJ SASTOJAK: Domaćice PRAVE GREŠKU kada je POVRĆE U PITANJU
Ruska salata, Foto: Profimedia

SVI JE VOLITE

RUSKA SALATA ĆE BITI ZDRAVA SAMO AKO U NJU DODATE OVAJ SASTOJAK: Domaćice PRAVE GREŠKU kada je POVRĆE U PITANJU

Povrće ocedite od viška vode, pa šargarepu i krompir iseckajte sitno. Isecite i belo meso sitnije

Objavljeno:

Verovatno da su domaćice ubeđene da je njihov recept za ovu salatu pravi, ali mnoge, posebno mlađe, ne znaju da postoji mala kulinarska tajna koja ovu salatu čini originalnom.

1 / 5 Foto: Printscreen Youtube / Dare 2 Cook Now

Većina današnjih domaćica za nju koristi šunku, a one starije i iskusnije znaju da dobre i prave ruske salate nema bez pilećeg belog mesa. Još jedan trik kod spremanja ovog jela jeste da nikako ne koristite gotovo, zamrznuto povrće ako hoćete ukusnu i dobru salatu, jer ono upije dosta vode prilikom kuvanja, pa će salata biti prilično "vodenasta". Isecite sveže povrće, krompir, šargarepu i grašak koji jedino možete koristiti zaleđen, ako nemate sveži.

Za ovu salatu možete da koristite kupovni majonez, ali je svakako najbolja kada je spremite sa onim koji ste sami napravili.

1 / 3 Foto: Profimedia

Sastojci:

1 veće pileće grudi (400 gr)

4 jaja

200 gr graška

3 veće šargarepe

4 veća krompira

10 komada kiselih krastavaca ili mala tegla kornišona

400 gr majoneza

Ruska salata
foto: Profimedia

100 gr šunke (po želji)

soli po ukusu

Sastojci za domaći majonez:

1 jaje

1 kašika sirćeta

1 kašika senfa

500 ml ulja

Priprema:

Šargarepu i krompir oljuštite i skuvajte ih, kao i belo meso i grašak. Skuvajte jaja. Povrće ocedite od viška vode, pa šargarepu i krompir iseckajte sitno. Isecite i belo meso sitnije.

Kisele krastavce takođe iseckajte na sitne kockice, kao i jaja. Sve pomešajte u dubljoj posudi i posolite po ukusu. Po želji dodajte i 100 gr šunke iseckane na kockice.

Ukoliko pravite domaći majonez mikserom unutite jaje, dodajte sirće, senf i postepeno sipajte ulje dok mutite sve dok ne dobijete kompaktnu smesu.

U povrće i meso sipajte majonez i sve dobro pomešajte da se lepo sjedini. Ostavite u frižider da se dobro ohladi i vaša salata je spremna za serviranje.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.