Ova podmukla namirnica krije 3 opasnosti za vaše telo (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

malo zrno zlata ili?

Ova podmukla namirnica krije 3 opasnosti za vaše telo (FOTO) (GIF)

Ona se od svih ostalih namirnica najčešće upotrebljava, a za mnoge osobe je nezamenljiva... Da li možete da pogodite koja?
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Za mnoge ljude ne postoji zamena za hleb i ostale proizvode od pšenice, a ona krije toliko opasnosti u sebi da biste trebali bar malo da je smanjite. Kardiolog Vilijam Dejvis kaže da su glavni razlozi zbog kojih ljudi odlučuju da jedu ove namirnice vezani za regulisanje kilaže. Ali budite veoma pažljivi kada ga konzumirate. Ovaj sastojak ne treba da postane sastavni deo vaše ishrane, iz određenih razloga.

Šta će se dogoditi vašem telu ako ne jedete meso godinu dana? (FOTO) (GIF)

Ishrana koja sadrži žitarice i nije tako dobra za vaše zdravlje kao što mislite. Razlog za to je što se današnja pšenica veoma razlikuje od one koja se koristila prije dva veka. U pšenici nema ništa što se ne može naći u ostalim namirnicama. Iste hranjive sastojke koji se nalaze u njoj možete dobiti i iz zdravijeg voća i povrća, pa je bolje da izaberete njih.

Velika pozadina znači više zdravlja i više pameti (FOTO) (GIF)

foto: Thinkstock

Pšenica može imati opaka dejstva po vaše zdravlje:

1. Ugljeni hidrati iz pšenice stvaraju pojavu akni i masne kože

Ugljeni hidrati u pšenici su dobri zbog svoje složenosti jer se duže razgrađuju i polako ulaze u krvotok pa sporije povećavaju koncentraciju šećera u krvi. Ali velika količina skroba koji se delovanjem enzima u organizmu pretvara u šećere nakon što popuni rezerve, postaje višak koji dovodi do povišene količine insulina i aktiviranja žlezda na proizvodnju masnoće. Rezultat su masna koža i akne.

foto: giphy

Nutricionisti ističu da treba da razlikujete intergalno zrno pšenice koje ima izuzetnu prehrambenu vrednost, od belog brašna koje kao i beli hleb ima negativne efekte na telo. U njemu su usitnjeni, izbeljeni i najmanje vredni delovi zrna, a odstranjeno je najvažnije - omotač, mekinje i klica. Rešenje za vaše zdravlje je korišćenje integralog zrna zbog veće nutritivne vrednosti.

foto: Profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.