ŠTA ĆE SE DESITI AKO SPAVATE U ČARAPAMA? Verovatno POJMA NISTE IMALI
Čarape, Foto: Profimedia

obratite pažnju

ŠTA ĆE SE DESITI AKO SPAVATE U ČARAPAMA? Verovatno POJMA NISTE IMALI

Ako su elastične trake koje drže čarape na nogama preuske, mogli biste da se probudite s bolnim crvenkastim tragovima

Objavljeno:

Kada je u pitanju nošenje čarapa u krevetu, sve zavisi od ličnih preferencija. Neki ne mogu da zaspe ako nemaju tople čarape na nogama, a drugi ne mogu da podnesu tu pomisao i u krevet idu bosi. Ali ispostavilo se da spavanje u čarapama može da ima neke manje prijane posledice, pa ako ste navikli da ih ostavljate na stopalima preko noći, možda je vreme da preispitate tu naviku.

Bright Side otkriva šta se događa ako noću nosite čarape.

Smanjuje se protok krvi u vašem telu

Čarape pomažu da su naša stopala topla, što privremeno može da poveća cirkulaciju krvi. Ali ako duže nosite čarape, efekat je suprotan pa se protok krvi smanjuje.

Podložniji ste riziku od kožnih infekcija

Obratite pažnju na vrstu tkanine od koje su izrađene vaše čarape. Sintetički materijali, poput poliestera ili najlona, nisu prijatni za kožu i ne dopuštaju vašim stopalima da dišu.

Noćno znojenje je prilično uobičajeno, a ako spavate pod teškim pokrivačem, vlažno i toplo okruženje stvara savršeno tlo za razmnožavanje bakterija koje mogu uticati na vaša stopala. Ako su neke jake hemikalije, kao što su boje i smole, bile korišćene za izradu vaših čarapa, velike su šanse da ćete razviti iritaciju i osip.

Mogli biste da se probudite s bolnim tragovima

Ako su elastične trake koje drže čarape na nogama preuske, mogli biste da se probudite s bolnim crvenkastim tragovima. Kao i svaki pripijeni komad odeće, čarape s uskim elastičnim trakama mogu da ograniče protok krvi uzrokujući oticanje.

Mogu uticati na vašu telesnu temperaturu

Kada se noću odmarate, telo nastavlja da radi i puno toga se događa dok spavate. Temperatura tela mijenja se nekoliko puta tokom noći, a mi bolje spavamo kada nam je hladnije. Ako nosite čarape koje nisu od prozračnih tkanina, vaša telesna temperatura može da poraste i ometa vam san.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.