OVAKO ĆE VAM NAJLONKE DUŽE TRAJATI: Uradite 1 STVAR i znatno ćete im produžiti ŽIVOT
Ilustracija, Foto: Profimedia

sjajno!

OVAKO ĆE VAM NAJLONKE DUŽE TRAJATI: Uradite 1 STVAR i znatno ćete im produžiti ŽIVOT

Hladnoća tako deluje na molekule u nitima da nakon vraćanja na sobnu temperaturu one postaju otpornije i neće se tako lako pocepati kako bi inače

Objavljeno:

Modni stručnjaci kažu da postoji odličan trik koji štiti najlonke od pucanja - pre nošenja ih jednostavno treba staviti u duboko zamrzavanje.

Postupak je ovakav - najprije ih namočite, pa stavite u vrećicu za zamrzavanje i tada zaledite. Neka ostanu u dubokom zamrzavanju celu noć. Ujutro ih odledite na radijatoru i možete ih obući. Ovaj postupak jača vlakna u najlonkama pa postaju otpornije na oštećenja.

Stilistkinja Deniz Kaldvel kaže kako zamrzavanje čuva čarapama boju, sprečava stvaranje kuglica na njima i odbija dlačice koje se lepe. Osim kod klasičnih najlonki, ovaj trik pomaže i kod mrežastih, otkriva The Sun.

Hladnoća tako deluje na molekule u nitima da nakon vraćanja na sobnu temperaturu one postaju otpornije i neće se tako lako pocepati kako bi inače. Novinarka Antonija isprobala je trik, pa je nove najlonke namočila u hladnu vodu, stavila u vrećicu pa u duboko smrzavanje.

Drugog dana dočekao ju je komad leda u kojem su se nazirale najlonke. Trebalo je osam sati da se odlede, a nakon toga su izgledale sasvim normalno kao i pre. Navukla ih je i osetila pod prstima kao da su niti u njima deblje nego pre. Ona tvrdi da su zaista postale otpornije na pucanje. Kaže da je impresionirana.

Novinarka je isprobala još nekoliko teorija kako produžiti vek najlonkama - sprejanje lakom za kosu, trljanje sapunom, stavljanje rukavica na ruke tokom oblačenja da ih ne zahvati suha koža ili nokat, trljanje nogu puderom za decu itd, ali jedino se metoda s dubokim zamrzavanjem pokazala zaista dobrom.

Bonus video:

40:22

USIJANJE 17.12.2021.

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.