NEGA KOVRDŽAVE KOSE: 5 grešaka koje NIKAKO ne smete da DOZVOLITE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

kovrdžava kosa

NEGA KOVRDŽAVE KOSE: 5 grešaka koje NIKAKO ne smete da DOZVOLITE!

Ovo su najbolji načini da sačuvate lepotu svojih uvojaka

Objavljeno:

Oni koji imaju kovrdžavu kosu svesni su koliko je samo tretmana potrebno za sprečavanje mršenja i neukrotivosti. Zasigurno je teško negovati jer ovaj tip kose zahteva konstantnu brigu o nivou vlage u vazduhu kao o visokim temperaturama koje mogu isušiti uvojke. Uz te faktore važno je napomenuti još nekoliko stvari koje štete kovrdžavoj kosi.

1. Prečesto pranje

Tuširanje
foto: Profimedia

Za one koji imaju kovrdžavu kosu, svakodnevno pranje kose znači bespotrebno oslabljivanje, što kosu čini suvom i bez sjaja. Umesto toga, bolje je naneti balzam koji se ne ispira, i formirati kovrdže prstima kako biste ih vratili u prvobitni oblik.

2. Češljanje na pogrešan način

Četka
foto: Promo

Kovrdžava kosa se nikada ne sme češljati dok je suva, već je uvek treba nakvasiti kako bi se izbeglo mršenje. Potom možete proći prstima kroz kosu pa je raščešljati češljem sa širokim zubcima, kako biste izbegli efekat pečurke.

3. Žustro trljanje kose

Nakon pranja i nanošenja balzama, pre sušenja kose, morate upiti višak vode. Savetuje se nežno protrljate kosu mekim peškirom kako bi vaša kosa zadržala vlagu.

4. Upotreba proizvoda sa alkoholom

Sprejevi i musevi koji sadrže veću količinu alkohola mogu da povećaju rizik rascvetavanja vlasi. Radije se okrenite ka kremama i serumima.

5. Izbegavanje difuzora za fen

Difuzor, Kosa, Fen za kosu, Fen
foto: Printscreen/Youtube/ Joy Before Her

Difuzor omogućava savršeno sušenje, sjajno definisane i kovrdže koje nisu previše velike, Treba obratiti pažnju na distancu kose od defusora kako se ne bi oštetila.

Bonus video:

01:20:41

PULS SRBIJE 22.11.2021. 1.DEO

(Espreso/NSSG Club)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.