MEDENA MASKA PROTIV OPADANJA KOSE! Potrebna su samo 3 sastojka koja SVI IMAMO KOD KUĆE, rezultat je sjajan (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Printscreen

nega kose

MEDENA MASKA PROTIV OPADANJA KOSE! Potrebna su samo 3 sastojka koja SVI IMAMO KOD KUĆE, rezultat je sjajan (RECEPT)

Nakon ovih tretmana, kosa je zdravija, gušća, obnovljena, sjajna i s puno volumena

Objavljeno:

Niske temperature vazduha imaju negativne posledice i na kvalitet kose, presvega na pucanje krajeva kose, pa se kosa lakše zamrsi, ućeba i posledično dolazi do ubrzanog opadanja vlasi. Umesto da idete na skupe tretmane kod frizera, ili kozmetičara sa bockanjem u vlasište, opredelite se za domaću masku za kosu.

Sastojci za pripremu maske:

1 supena kašika toplog mleka

1 čajna kašičica meda

20 grama svežeg kvasca

Priprema i upotreba maske za kosu:

Pomešati sve sastojke, pa ostaviti na toplo mesto da fermentira, naraste kvasac 15 do 20 minuta.

Dobijenu smesu naneti na čistu, vlažnu kosu, od korena prema vrhovima. Može se nanositi i na neopranu kosu. Umotati najlonskom vrećicom i toplim peškirom. Ovakve maske zahtevaju utopljavanje da bi se stvorili optimalni uslovi za rast kolonija gljivica kvasca. Sa njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake.

Ukoliko procuri, probajte drugi put sa manje mleka. Ostaviti na glavi najmanje sat vremena, ponekad 2 do 3 sata, što duže – to bolje. Posle toga oprati šamponom, ako koristite na suvu, neopranu kosu. Ako stavljate na čistu, vlažnu kosu, oprati samo vodom i sa malo balzama. Miris, koji ćete osetiti za vreme delovanja maske, nestaje nakon pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

Neko pravi ovu masku i bez mleka. Na komad kvasca stavi se kašičica meda, ništa više. Kad kvasac naraste, a to se događa brzo, dodati kašičicu ricinusovog ili maslinovog ulja. Držati na kosi najmanje sat vremena, ponekad 2 do 3 sata, što duže – bolje. Posle toga oprati šamponom, ako koristite na neopranu kosu. Ako stavljate na čistu, oprati samo vodom i sa malo balzama.

Nakon ovih tretmana, kosa je zdravija, gušća, obnovljena, sjajna i s puno volumena!

Bonus video:

00:17

GENERALNI SEKRETAR UN UPOZORAVA: Tonemo ka klimatskoj katastrofi!

(Espreso/Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.