SUNĐER VIŠE NEĆETE KORISTITI SAMO ZA SUDOVE: Stavite ga u FRIŽIDER, rezultat će vas ZAPANJIITI
Ilustracija, Foto: Profimedia

isprobajte

SUNĐER VIŠE NEĆETE KORISTITI SAMO ZA SUDOVE: Stavite ga u FRIŽIDER, rezultat će vas ZAPANJIITI

Sunđer većina nas koristi za pranje sudova i brisanje radnih ploča, ali ovaj neupadljiv predmet ima još nekoliko drugih upotreba u kuhinji. Ne znaju svi, na primer, zašto je dobro da ga držite u frižideru. Zvuči pomalo čudno, ali za trenutak ćete otkriti da ovaj trik zaista ima smisla

Objavljeno: 21:16h

Sigurno ste čuli uznemirujuće izveštaje naučnika da je kuhinjski sunđer jedan od najprljavijih predmeta u domu. Na njemu može da postoji čak 82 triliona bakterija iz 362 vrste. Vlaga, toplota i ostaci hrane pružaju idealno okruženje za njihov razvoj. Zbog toga ga je potrebno često menjati. Ako kuvate i perete svaki dan, možda će biti potrebno čak i svaka 2-3 dana. Takođe morate zapamtiti o ispiranju i temeljnom ceđenju. A posle upotrebe, umesto u sudoperu, bolje je odneti na balkon ili staviti na radijator da se osuši.

U redu, ali vratimo se na temu. Pa zašto staviti sunđer u frižider? Zahvaljujući svojoj strukturi i svojstvima, odlično će apsorbovati vlagu i mirise . Samo stavite po jedan na svaku policu kako biste sprečili nakupljanje vode na hrani u frižideru. Ova neupadljiva stvar takođe može pomoći u rešavanju problema sa mirisom iz frižidera.

Samo zapamtite da stavljamo novi, čist i suv sunđer u frižider. Što je veća njegova površina, to bolje. Trebalo bi da se menja svakih nekoliko dana. Kad god primetimo da je mokar ili da mu se izgled promenio.

Važno je da ne morate da bacite takav sunđer. Dovoljno je dezinfikovati i osušiti. Ovo se može uraditi tako što ćete ga natopiti sirćetom, staviti u mašinu za pranje sudova ili na 2 minuta u mikrotalasnu. Ili samo do mašine za pranje veša. Drugi način je da ga prokuvate sa tečnošću za pranje sudova. Nakon toga možete ga lako ponovo koristiti za pranje ili vratiti u frižider.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.