SEĆATE SE TORBE "KRMAČE"? Postala je SVETSKI HIT NAD HITOVIMA, a kada vidite KOLIKO JE PRESKUPA, strefiće vas SRČKA
Iskoristili srpski hit, Foto: Printscreen/Tviter

da li vam je poznata?

SEĆATE SE TORBE "KRMAČE"? Postala je SVETSKI HIT NAD HITOVIMA, a kada vidite KOLIKO JE PRESKUPA, strefiće vas SRČKA

Tvit koji je me je vratio u detinjstvo, ali i dokazao još jedan strašni apsurd današnjice

Objavljeno: 17:20h

Sinoć pred spavanje listam objave na Tviteru, pročitam ponešto pametno, poneku budalaštinu, i onda naiđem na nešto gde su se moji prsti zaustavili, čini mi se, sami od sebe.

Tvit koji je me je vratio u detinjstvo, ali i dokazao još jedan strašni apsurd današnjice.

Videla sam nešto što apsolutno podseća na sve one velike, šarene, crvene ili plave, na kockice, torbe koju je koristila cela Srbija, Balkan, a žargonski je nekada zvana "BUGARKA ili KRMAČA", nešto što danas košta "tričavih" 200.000 dinara.

Simbol nekog, ne toliko, srećnog perioda, nemaštine, švercovanja svega i svačega danas je komad koji bogate dame biraju kako bi upotpunile svoj "autfiut", a i kako bi jednostavno bile u trendu.

"Krmače" su bile i te kako praktične, jer se u njima 2000ih godina prenosilo sve ono što može da vam padne pamet. Od potrebština sa pijace, prodavnice, velike kolilčine garderobe, a bila je zdržljiva toliko da ste komotno mogli u njoj da nosite i nekoliko sifona za sudoperu.

Mogla se videti u večernjem dnevniku često kada bi se prIčalo o "palim" dilerima na graničnim prelazima.

Čudo od torbe, nema šta.

Krmača torbe
foto: Printscreen

Čak i kada na Guglu ukucate pojam "KRMAČA", dobićete fotografije torbe koju je imala apsolutno svaka kuća na brdovitom Balkanu, a danas je ona poslednji "modni krik".

Ova torba bi sve izdržala. Ona je bila moćna kesa, i izum koji je Srbija obožavala.

Nisam sigurna koliko sam ironična, i šta tačno da mislim za ovo kinesko najlonsko čudo u obliku velike torbe koja je tada bila "must have" komad u kući.

Modna kuća "Balenciaga" i njen kreativni tim iskoristili su "srpsku torbu za sve" kako bi od nje napravili trend, i apsurd koji košta čak 2000 evra.

"Krmača" osvaja svetsko tržište, a poznate dame su već "poludele" za torbom koja je nekada koštala stotinu dinara pre 20 godina u Srbiji.

Šta je sledeće?!

(Espreso/ Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.