Znate li zašto Princeza Dajana nije nosila "Šanel" kostime? Tajna je u isprepletanim slovima njihovog loga
O stilu princeze Dajane uvek se piše i govori, Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

Znate li zašto Princeza Dajana nije nosila "Šanel" kostime? Tajna je u isprepletanim slovima njihovog loga

Naime, glumica Kristen Stjuart koja tumači lik princeze Dajane, trebala je da ponese crveni vintidž kaput modne kuće “Šanel”, a onda je cela priča za tajnu dva slova C izašla na videlo

Objavljeno:

Modni uticaj princeze Dajane ni posle njene smrti ne jenjava, a celu priču vezanu za modnu kuću Šanel, pokrenuo je tim koji snima film "Spensers"

Naime, glumica Kristen Stjuart koja tumači lik princeze Dajane, trebala je da ponese crveni vintidž kaput modne kuće “Šanel”, a onda je cela priča za tajnu dva slova C izašla na videlo.

O stilu princeze Dajane uvek se piše i govori, a posebno zbog filmova i serija koje se poslednjih meseci bave njenim likom i delom.

Često je promovisala britanske dizajnere, a obožavala je i odeću s inostranim potpisom, pa je rado nosila brendove kao što su “Versače” i “Moskino.” Kad je prošle nedelje na društvenim mrežama osvanula prva fotografija Kristen Strjuart u ulozi pokojne princeze Dajane, koju glumi u nadolazećem filmu “Spenser”, mnoge je obožavatelje lejdi Di privukao izbor kostima.

Kristen Stjuart
foto: Profimedia

Na fotografiji Kristen nosi crveni vintidž kaput modne kuće “Šanel” i crni šešir s tilom, a taj stajling je omaž na onaj koji je princeza Dajana nosila na božićnoj misi 1993. godine, u doba kad je razmišljala o razvodu od princa Čarlsa.

Kristen Stjuart, koja u fimu glumi Dajanu u tom ključnom razdoblju, ambasadorka je modne kuće “Šanel,” pa ne čudi što je kostimografkinja filma “zavirila” u arhivu te slavne modne kuće kako bi pronašla crveni kaput upravo iz tog perioda.

Ipak, fanovi koji pomno prate sve u vezi pokojne princeze primetili su kako je “Šanel” neobičan izbor iz dva razloga – Dajanin kaput na misi nije bio “Šanel,” a ona je imala izuzetno komplikovan odnos s tom kućom i to iz ličnih razloga.

Za sve je kriva ljubomora

Iako su joj se dopadali modeli koje je dizajnirao legendarni Karl Lagerfild, nije joj se dopadao – logo.

U snimljenim intervjuima koji se mogu čuti u dokumentarcu “Diana: In Her Own Words”, koji su dostupni na Netfliksu, Dajana se, između ostalog, prisećala kako je jednog dana ugledala manžetne u obliku duplog slova C (logotop kuće Šanel) na rukavima svog supruga, princa Čarlsa.

“Pitala sam ga – To si dobio od Kamile, zar ne? On je odgovorio – Da, u čemu je problem? To je samo poklon od prijateljice. Oh, kako smo se tada posvađali. LJubomora, čista ljubomora. I bila je dobra ideja, to sa dva C, no ne tako pametna – ispričala je Dajana.

U isprepletenim slovima C, koje označavaju prva slova imena i prezimena Koko Šanel, Kamila i Čarls prepoznali su prva slova svojih imena, ali Dajani se to nije svidelo, i zato joj je brend Šanel bio – odbojan.

Kako piše britanski Telegraf, više je Dajaninih modnih saradnika izjavilo kako je Dajana govorila da ne želi da nosi logo kuće” Šanel.”

-To su Kamila i Čarls, znaš? – rekla je jednom svom stilisti.

Ipak, posle nekog vremena, kad se njen razvod priveo kraju i ona se raskravila, te za jednu posetu Parizu 1997. godine ponela crveni dugački kaput kuće “Šanel” kako bi odala počast francuskim dizajnerima. Kasnije je nosila i pastelne kostime sa logom od kojeg joj se ranije stezalo srce.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.