DA LI ŽENE BACAJU NOVAC? Šminka, silikoni, botox, zatezanje, pogledajte ZAŠTO LEPOTICE NE MOGU DA UŠTEDE!
Žena, Foto: Profimedia

velika suma

DA LI ŽENE BACAJU NOVAC? Šminka, silikoni, botox, zatezanje, pogledajte ZAŠTO LEPOTICE NE MOGU DA UŠTEDE!

Kada budete videli koliko je to ukupno novca, dobro pazite da vam od cifre ne pozli.

Objavljeno:

Za žene se često kaže da su lepša polovina, a niko se ne pita koliko je ulaganja potrebno da bi ta lepota došla do izražaja.

Damama je bitno kakvu sliku šalju o sebi, a posebno žele da naglase da se veoma dobro brinu o svom izgledu. Na taj način žele da izazovu divljenje kako kod suprotnog, tako i kod istog pola.

Nekada njihov trug može biti i preteran, te su česti komnentari da je neka pretarela sa estetskom hirurgijom i da je potpuno promenila izgled. Takvi slučajevi su retki, ali je sigurno da svaka žena želi da zasija u punom sjaju.

Kako bismo približili svima žensku negu, odlučili smo da istražimo cene svih proizvoda i tretmana na koje žene "bacaju" novac. Kada budete videli koliko je to ukupno dobro pazite da vam od cifre ne pozli.

ŠMINKA ZLATA VREDNA

Poslednjih godina dame najviše pažnje posvećuju odabiru prave šminke. Cene variraju u zavisnosti od proivođača, ali preovladava mišljenje da je za karmin sasvim dovoljno izdvojiti oko 500 dinara. Isti slučaj je i sa lakom za nokte, međutim mnogo žena ide na manikir čija je cena okvirno 1500 dinara. Cena korekcije je naravno niža. Kada je maskara u pitanju može se reći da je i za to potrebno 500 dinara, međutim prema mišljenju šminkera za kvalitet je potrebno izdvojiti preko 1.000 dinara. Treba uzeti u obrzir činjenicu da maskara treba često da se menja, recimo na dve do tri nedelje.

Posebno popularni su bronzeri, hajlajteri i rumenilo koji se mogu naći u paketu. Pojedinačno znaju da koštaju preko 500 dinara, a zajedno preko 2.000. Paleta senki se može više isplatiti od ojedinačnih komada, te se pristojna može naći i za 1.500 dinara. Kada je u pitanju puder, dame direktno na lice nanose prajmer, čija je cena od 500 dinara pa nadalje. Umesto njega mnoge nanose hidratantnu kremu, koja ima sličnu cenu, a često i mnogo veću. Od pudera se nanosi tečni i puder u kamenu. Njihove cene su uglavnom preko 1.000 dinara u drogerijama.

SALONI LEPOTE MASKIRAJU NEDOSTATKE

Devojke često znaju da kažu da pre šminke morate obratiti pažnju na negu lica. Zbog toga su saloni lepote tako puni, a cene im, veruje nisu male. Skoro svaka dama ide na čišćenje lica koje košta blizu 2.000 dinara. Depilacija nogu, ruku, propona i lica može vas koštati takođe preko 2.000 dinara. Na to dodajte čupanje ili iscrtavanje obrva. Česti su zahtevi za hijaluronskim popunjavanjem usta čija je cena čak 250 evra.

ESTETSKA HIRURGIJA - DA VAS NIKO NE PREPOZNA

Skoro svaka devojka bi nešto promenila na svom telu i nezadovoljna je onim što je dobila od majke prirode. Uz modernu medicinu skoro sve nedostatke je moguće ispraviti. Najčešće se odlučuju za korekciju grudi, tj. implante. Njihova ugradnja u jednoj renomiranoj klinici košta 3.000 evra. Zatezanje kože stomaka ide i do 5.000 evra. Dosta dama se ipak odlučuje samo za botox, koji im pokaže da kože izgleda mlađe i svežije. Njegova cena je oko 350 evra.

OSTALI TROŠKOVI

Pored pomenutih dame imaju i ostale mesečne izdatke. Veoma je bitna i frizura, te su zbog velike potrebe frizerske usluge značajno poskupele. Novac se mora dati, razume se i na garderobu, nakit i eventualno teretanu. Neke dame su nezaustavljive u šopingu, kada je reč o garderobi.

Ukoliko bismo sabrali najosnovnije mesečne potrebe žene koja ne preteruje sa trošenjem novca na svoju lepotu bilo bi joj potrebno oko 10.000 dinara. Iz te sume su izbačeni svi proizvodi koje nije potrebno kupovati svakog meseca. Ipak, suma koju žena treba da izdvoji na svoje telo je ogromna, a kada se uzme u obzir činjenica da u većini slučajeva muškarci više zarađuju taj podatak je zastrašujuć.

Zbog svega ovoga mole se muškarci da imaju obzira prema svojim damama i da im ne prebacuju to što žele da budu lepe. Neke troškove vaša žena ipak ne može da zanemari.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.