ŽELITE LI MEKANE PEŠKIRE? Onda morate da prestanete da ih SUŠITE kao i obično i PROBATE ovu METODU! Mekoća na MAKS!
Foto: Ilustracija, Foto: Profimedia

otkrivamo

ŽELITE LI MEKANE PEŠKIRE? Onda morate da prestanete da ih SUŠITE kao i obično i PROBATE ovu METODU! Mekoća na MAKS!

Proverite da li na pravilan način perete i sušite peškire.

Objavljeno:

Nema čoveka koji ne voli mekane, nežne peškire koji kao da miluju vašu kožu.

Ali, problem je u tome što peškiri brzo izgube početnu “svežinu” i postanu “stari”.

A da se to ne bi dogodilo, stručnjak za dizajn peškira Lusi Akrojd, objašnjava koji je pravilan postupak za pranje i sušenje.

Prva velika greška koju mnogi prave je da peškire peru u mašini za veš zajedno sa drugim stvarima. Poželjno je da peškire perete zasebno u mašini.

“Kada perete peškire u mašini, vodite računa da mašina ne bude pretrpana jer peškirima je unutar bubnja potreban prostor da se vrte i “dišu”, što im pomaže da ostanu mekani i mirisni. Ako ih nagurate previše, dobićete zgužvanu gomilu, sa džepovima vlage što će dovesti do toga da peškiri budu kruti”, kaže Akrojdova.

Ona savetuje i da izbegavate korišćenje omekšivača na bazi silikona jer oni smanjuju moć upijanja.

Treća greška je da peškire prokuvate u vreloj vodi kako bih “vratili u život”, ali Akrojdova smatra da je pogrešno prati ih na temperaturama višim od 40 stepeni, budući da će se na taj način brzo istrošiti.

Na kraju, veoma je važan i način na koji sušite peškire.

“Zlatno pravilo je da nikad, ali baš nikad, ne sušite peškire na radijatoru, jer će nakon toga biti suvi i grubi. Jedna od najboljih stvari je da peškire protresete pre i nakon pranja u mašini, to će ih učiniti mekšim. Ako ste u mogućnosti, bilo bi idealno da kombinujete sušenje u sušilici i prirodno sušenje. Preporučuje se da odmah nakon vađenja iz mašine, peškire prosušite u sušilici, ali zbog preterane upotrebe, oni će se vremenom istrošiti. Zbog toga je dobro da ih povremeno osušite na prirodan način”, zaključila je Lusi Akrojd.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv.rs, mirror.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.