RUPICE NA DNU LEĐA: Ako ih imate, vi ste NAJSREĆNIJA osoba na SVETU!
Venerine rupice, prema tome, samo su osobina u građi tog dela tela, ipak osobina koju mnogi smatraju seksi i posebnom, pa su u poslednjoj deceniji postale i popularno mesto za piercinge., Foto: Printscreen

neverovatno

RUPICE NA DNU LEĐA: Ako ih imate, vi ste NAJSREĆNIJA osoba na SVETU!

Imate li ih? Dva blaga, simetrična udubljenja u dnu leđa, baš iznad rascepa zadnjice? Ako je odgovor potvrdan, vlasnica ste Venerinih rupica (ili ipak vlasnik Apolonovih rupica).

Objavljeno:

Mnogi smatraju da je sreća imati takve rupice, jer poboljšavaju telesni izgled, a još su uočljivije na telima koja nemaju puno masnoća i imaju izgrađene mišiće.

Imate li ih? Dva blaga, simetrična udubljenja u dnu leđa, baš iznad rascepa zadnjice? Ako je odgovor potvrdan, vlasnica ste Venerinih rupica (ili ipak vlasnik Apolonovih rupica). Ova su udubljenja puno češća i naglašenija kod žena, a od davnina se smatraju lepim i seksi, pa su i nazvana po Veneri, starorimskoj boginji lepote i ljubavi (odnosno kod muškaraca po Apolonu, grčko-rimskom bogu muške lepote).

Stručni latinski naziv za njih bio bi fossae lumbales laterales, odnosno lumbalna lateralna udubljenja, i zapravo su samo površinski odraz spolja zdeličnih kostiju s kružnom kosti. Za njih je 'odgovoran' kratki ligament koji se proteže od navedenog dela kičme do kože.

Seksi osobina

Venerine rupice, prema tome, samo su osobina u građi tog dela tela, ipak osobina koju mnogi smatraju seksi i posebnom, pa su u poslednjoj deceniji postale i popularno mesto za piercinge.

Nemaju veze nis jednom vrstom zdravstvenih problema, pa niti s tegobama u donjem delu leđa. Naprotiv, obično se smatra da su znak dobre genetike, bolje cirkulacije krvi i nižeg nivoa masnoća, premda mogu biti vidljive i kod vitkih i kod manje vitkih ljudi.

Mnogima su privlačne

Nisu baš nikako povezane sa seksualnim sposobnostima osobe koja ih ima, ali budući da se mnogima sviđaju, osoba ih (posebno ako je u pitanju žena) može pretvoriti u svoju prednost, baš kao što može i vitak vrat, mladež na strateškom mestu ili bilo koju drugu telesnu karakteristiku za koju zapravo nema zasluga. Mnogima su privlašne i smatraju da je sreća imati takve rupice, jer poboljšavaju telesni izgled, a još su uočljivije na telima koja nemaju puno masnoća i imaju izgrađene mišiće.

Zapravo nemaju veze sa seksom

Često Venerine rupice percipiraju kao erogene zone, a neki su uvereni da su one znak dobre cirkulacije, što bi značilo da mogu pojačati telesni užitak tokom seksualnog odnosa.

Ali, treba reći da nema apsolutno nikakvih naučnih dokaza za uticaj Venerinih rupica na zdravlje i seks. Istina je da je dobra cirkulacija važna za postizanje orgazma, ali njen kvalitet nemoguće je proceniti prema Venerinim rupicama. Njihov doživljaj potpuno je subjektivan i tzavisi od ličnog ukusa, kulture, stepenu obrazovanja...

Ne možete ih stvoriti, ali ih možete naglasiti

foto: Profimedia

Venerine, odnosno Apolonove, rupice jednostavno su rezultat genetike, tj. nasleđenog oblika kostiju u donjem delu leđa, zbog toga ih nije moguće stvoriti dijetama ili vežbama za mišiće.

Ipak, ako imate rupice, ali i višak kilograma, možete ih učiniti vidljivijim skidanjem prekomernih masnoća. Takođe ih možete naglasiti vežbajući jogu i radeći neke vežbe za donji deo leđa. Osim piercingom, svoje Venerine rupice možete istaći izborom odeće - modeli pantalona spuštenog struka i kratke majice dušu su dali za to, premda možda ne u ovo doba godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Gloria)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.