Led trake - Idealna rasveta za poslovni prostor!
Foto: Profimedia

razmislite o ovome

Led trake - Idealna rasveta za poslovni prostor!

Tip osvetljenja trebalo bi da se uklopi sa namenom koju prostorija ima, a dizajn prostorije i arhitektonska rešenja su važna za izbor oblika samih svetiljki

Objavljeno: 16:34h

Ako je poslovni prostor dobro osvetljen onda je i radno okruženje prijatnije, zaposleni su produktivniji, a i radni zadaci se mnogo lakše izvršavaju. Ali, koja rešenja su praktična za osvetljenje poslovnog prostora? U poslovnim prostorijama najbolja sistemska rešenja za rasvetu jesu ona pomoću kojih se obezbeđuje optimalna vidljivost bez blještenja , ali i indirektno, ali toplo osvetljenje u prostorijama koje su predviđene za odmaranje.

Tip osvetljenja trebalo bi da se uklopi sa namenom koju prostorija ima, a dizajn prostorije i arhitektonska rešenja su važna za izbor oblika samih svetiljki. Upravo svetiljke, bilo da su u pitanju led trake ili rasveta kvadratnih i kružnih oblika, upotpunjuju celokupni dizajn samog prostora.

Zato je važno da se posebna pažnja posveti pri kupovini adekvatne rasvete za kancelariju. Osim što se unapređuje opšti izgleda enterijera, direktno se i unapređuju uslovi rada svih zaposlenih, pa se led trake nameću kao najpraktičnije rešenje za poslovni prostor. Led trake su veoma isplative, a imaju i brojne ekološke pogodnosti. Elegantniji, svedeniji izgled, ali i ušteda energije samo su neke od prednosti koje led trake imaju.

S obzirom na to da veliki uticaj na ljude ima osvetljenje, a to znači da i na zaposlene posebno utiče, onda treba izabrati odgovarajuću rasvetu kako bi radnici bili motivisaniji, produktivniji, ali i kreativniji.

Međutim, da bi se strujno kolo na pravilan način uspostavilo, onda je izuzetno važno da vremenski releji funkcionišu pravilno.

Vremenski releji – električne komponente bez kojih strujno kolo ne funkcioniše!

Strujno kolo se uspostavlja ili prekida zahvaljujući relejima koji putem elektromagneta zatvaraju ili otvaraju strujne kontakte.

S obzirom na to da postoji nekoliko grupa u koje se releji mogu podeliti, važno je istaći da se prema funkciji izdvajaju automobilski, telefonski, telegramski, strujni, indukcioni, frekventni i strujno-naponski. U posebnu kategoriju spadaju vremenski releji.

Naime, ono po čemu se vremenski releji izdvajaju jeste to što se kod njih kašnjenje unapred podešava. To znači da se prilikom isključivanja i uključivanja kontakata kašnjenje unapred podešava kada se do kontakata dovodi signal upravljanja.

Brojne su prednosti releja. Različitim visinama napona se lako prilagođavaju, a poseduju i posebnu temperaturnu nezavisnost koja se kreće između -40 stepeni do +80 stepeni Celzijusovih.

Međutim, kada strujno kolo odlično funkcioniše, onda nema problema sa internetom u radnom prostoru. A poslovnim prostorijama neophodno je da mreža besprekorno funkcioniše. A evo zašto je kućna mreža pogodna u kancelarijama i zašto se baš kućni Internet preporučuje.

Kućni Internet – potencijali i prednosti

Čim se Wi-Fi ruter instalira u uređaj koji omogućava pristup Internetu nastaje mala kućna mreža koja ima brojne potencijale.

Ruter predstavlja sam centar ove mreže, a zahvaljujući kućnoj mreži danas se veliki broj uređaja opslužuje, pa se ovakve mreže preporučuju ne samo u kućnim uslovima već i u poslovnim prostorima. Telefoni, računari, tableti, televizori, pa i drugi tehnički uređaji mogu biti povezani mrežnim kablom ili bežično.

A za uspostavljanje veze između spoljnog Internet sveta i kućne mreže nalazi se ruter ili modem. Ovakav kućni Internet ima ogroman potencijal, jer može da posluži za postavljanje nekog NAS koji će poslužiti za centralizovano ćuvanje važnih podataka ili za mrežni štampač koji će omogućiti štamoanje sa svih povezanih uređaja. Takođe, može da posluži i za mrežni server kojem će pristupati svi računari zaposlenih.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.