Kako odabrati odgovarajući pod za balkon ili terasu? Pogledajte ovih top 5 opcija!
Foto: Profimedia

nekad valja biti oprezan

Kako odabrati odgovarajući pod za balkon ili terasu? Pogledajte ovih top 5 opcija!

Trebalo bi ponekad uračunati sve faktore i uslove

Objavljeno: 19:46h

Odabir pravog poda za balkone stanova ili kuća zaista može biti stresna odluka.

Kada je reč o podovima za bilo koji tip prostora, na raspolaganju imate mnogo opcija. Enterijer u principu nije toliko zahtevan za uređenje po pitanju podnih obloga - uvek je najbolja opcija neko kvalitetno drvo. Već kod uređenja kancelarija treba biti dodatno oprezan - budući da treba imati na umu da često masivne kancelarijske stolice imaju tendenciju da oštete drvenu podlogu.

Svakako najveći izazov nosi donošenje odluke o tome koji izbor je najbolje rešenje za vaše spoljašnje balkone i generalno eksterijer. Treba imati na umu da su podovi postavljeni spolja izloženi velikom broju spoljašnjih, pre svega atmosferskih faktora. Zato ovde morate biti naročito obazrivi. Deking podovi su danas naročito popularna i zahvalna opcija za spoljašnje podove, a pored egzotičnog drvenog - tu su i wpc podovi (komozitni pod drvo-plastika).

Pravi pod za balkone i terase treba da bude vodootporan, izdržljiv i jednostavan za čišćenje i održavanje. Balkonski podovi treba da izdrže sve vremenske uslove uključujući kišu, sneg, grad i UV zrake.

Ovo su top 5 preporučenih opcija podova za balkon i dvorište.

Deking podovi

Kao što je već pomenuto, deking podovi su definitivno najpopularnija opcija za spoljašnje podove. Kao što stručnjaci za uređenje eksterijera kažu - ono što je parket za enterijer, to je deking za eksterijer!

Deking pod se dobija od različitih vrsta egzotičnog drveta, poput sledećih: Ipe Lapacho, Cumaru, Burmanski Teak, Massaranduba i dr. Predstavlja najbolje rešenje i na palubama, tremovima, balkonima. Veoma se ceni jer su otporan na habanje, gorenje i truljenje - dok se neke vrste koriste čak i za ograde.

Wpc podovi su vrsta kompozitnog poda drvo-plastika i naročito se traže za oblaganje prostora oko bazena i kupališta.

Porculanske ili keramičke pločice

Porculanske ili keramičke pločice nisu samo dobra opcija za enterijer. Pod od pločica pruža spoljašnjim podovima elegantan izgled imitirajući prirodni kamen i lako se čisti i održava. Ovo je takođe ekonomično rešenje koje je lako instalirati i izuzetno je izdržljivo. Druga glavna prednost vezana za pločice je da su pločice otporne na vremenske uslove i zaista zahtevaju malo održavanja.

Beton

Betonski balkoni su jedna od najčešćih opcija podova koja se koristi za spoljašnje prostore. Ovo je jedna najtrajnijih opcija i daje vam jedinstven i moderan dizajn.

Podovi od opeke

Opeka je oduvek bila klasična opcija za spoljašnje prostore. Kada je reč o podovima od opeke, možete odabrati boje i dezene koje želite. To je jedan od najtrajnijih materijala i prirodno je otporan na klizanje. Opeka dobro podnosi toplotu, međutim, može zadržati vodu - što dovodi do stvaranja plesni u kasnijoj budućnosti.

Gumeni podovi

Ako tražite jeftiniju opciju za podne obloge, gumeni finišeri su odlična opcija. Ali u pogledu trajnosti, oni ne traju tako dugo kao ostale gore pomenute opcije podova.

Odluka za odabir odogovarajućeg poda za balkon se konačno svodi na ono što savršeno odgovara vašim potrebama, udobnosti i stilu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.