CEO ŽIVOT POGREŠNO SIPATE PRAŠAK U MAŠINU! Ukoliko uradite ove 3 stvari, ispraće se i najgore FLEKE!
Prašak za veš, Foto: Printscreen

trik

CEO ŽIVOT POGREŠNO SIPATE PRAŠAK U MAŠINU! Ukoliko uradite ove 3 stvari, ispraće se i najgore FLEKE!

Obratite pažnju!

Objavljeno:
  • 6

Koliko vi koristite praška pri pranju odeće? Kladimo se da grešite u proceni, a evo kako ćete to da proverite.

Iako na svakoj kutiji deterdženta imate preporuku koliko ga treba sipati u mašinu, većina proizvođača u preporukama preteruje, kako biste trošili više proizvoda. A ne samo da prevelika količina deterdženta šteti budžetu – šteti i odeći jer ako stavljate više nego što je potrebno, ostaće bele fleke, a višak deterdženta će i zapušiti odvode, pa će mašina trošiti više struje za pranje.

KOLIKO DETERDŽENTA KORISTITI?

- Pre svega, važno je naglasiti da višak deterdženta ne znači i čistiji veš, iako većina tako misli, pa ljudi zato neumereno sipaju prašak, a zapravo time samo oštećuju odeću i mašinu.

Za dobro pranje veša ključna su tri elementa: temperatura vode, centrifuga i rad deterdženta i omekšivača. Tek kada su ta tri elementa optimizovana, veš će biti čist – kaže Mari Galjardi, specijalista za rublje i tester u The Clorox Company.

Kako ona savetuje, bitno je da odaberete najvišu moguću temperaturu, jer viša temperatura znači i čistiji veš.

- Izaberite i program sa dužim i dodatnim ispiranjem. Što se deterdženta tiče, bitno je da je kvalitetan. Moguće je da na uputstvu piše da koristite više deterdženta nego što je potrebno. To ćete znati ako se veš jako peni još u ciklusu pranja. Ako se to dešava, prvo probajte da na ambalaži pronađete najmanju moguću preporučenu količinu deterdženta. Ako nije navedeno, prosto smanjujte količinu dok ne nađete idealnu meru – kaže ona, dodajući i da je najpametnije da prašak izmerite, a ne da ga sipate diretkno u mašinu, jer ćete samo tako uvek sa sigurnošću znati koliko ste sipali.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media