MODNA REVIJA: Manekenke briljirale u prepoznatljivim i svedenim komadima Dragane Ognjenović!
Modna revija Dragane Ognjenović, Foto: Promo

KOLEKCIJA "KANVAS"

MODNA REVIJA: Manekenke briljirale u prepoznatljivim i svedenim komadima Dragane Ognjenović!

Kontrast ove kolekcije čine suprotnost čistog lana, sirovog pamuka i svile i tila koji ove grube površine omekšavaju

Objavljeno:

Poznata modna kreatorka Dragana Ognjenović, priredila je u subotu 25. marta modnu reviju u hotelu "Envoj" u Beogradu. Pistom su briljirale manekenke u prepoznatljivim, svedenim kreacijama Ognjenovićeve.

Modna revija Dragane Ognjenović
Modna revija Dragane Ognjenović foto: Promo

Kolekcija se zove “kanvas”, a po definiciji, kanvas je platno, izuzetno izdržljiva tkanina koja se koristi za izradu jedara, šatora, ruksaka i drugih predmeta za koje je potrebna čvrstoća. Koristi se u modnim objektima kao što su ručne torbe, kućišta elektronskih uređaja i cipele. Takođe ga upotrebljavaju likovni umetnici kao površinu po kojoj se slika, koja se tipično zateze preko drvenog rama. U današnje vreme, platno je obično napravljeno od pamuka ili lana, iako je istorijski proizvođeno od konoplje.

Modna revija Dragane Ognjenović
Modna revija Dragane Ognjenović foto: Promo

Površina slikarskog platna “presvlači” se cesto, nekom apreturom koja tu površinu boji u razne nijanse bele, ali se moze slikati I na neobrađenoj površini. U kolekciji su upotrebljene sve verzije “kanvasa” koje se mogu upotrebiti za izradu odece. Drugi razlog za ovaj naziv jeste, što hotel Envoy, u kome je kolekcija prezentovana ima divnu kolekciju slika velikih majstora, pa su neke od boja sa tih slika bile i deo kolekcije.

foto: Promo

Boje kanvasa različitih sastava, kao i njegove aperture čine i kolorit ove kolekcije sa bojenim akcentima prirodnih nijansi cveća i lišća u prolece, pre svega trešnjinog cveta kao seta nijansi u kojima trešnja procveta. Kolači koji su posluženi imali su nežno roze boju sa pravom mariniranom trešnjom, kao i proseko koji je služen sa trešnjom.

Modna revija Dragane Ognjenović
Modna revija Dragane Ognjenović foto: Promo

Kontrast ove kolekcije čine suprotnost čistog lana, sirovog pamuka i svile i tila koji ove grube površine omekšavaju. Akcenti su kožne torbe sa mojim crtežima, nanetih specijalnom tehnikom na površinu kože, kao i torbe za leto od slikarskog platna takođe sa mojim crtežima. Tkođe, velika novost su naočare za sunce i vi, koje se sam po prvi put dizajnirala, sa ponosom mogu reći da su proizvedene u Srbiji, koje će se nekoliko dana naći u prodaji. Naočare su drvene, presvučene finim slojevima laka, sa kvalitetnim mehanizmom za otvaranje i UV staklima.

BONUS VIDEO: Aleksandar je za 365 dana pročitao 300 knjiga

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.