8 zlatnih saveta francuske modne kraljice koji će vam pomoći da budete odeveni POPUT ZVEZDE! (FOTO)
Sofija Vergara, Foto: Reuter/Mike Blake

modna ikona

8 zlatnih saveta francuske modne kraljice koji će vam pomoći da budete odeveni POPUT ZVEZDE! (FOTO)

Ona je od 2001. do 2011. godine uređivala francusko izdanje cenjenog modnog magazina Vogue

Objavljeno:

Kako pronaći i izgraditi vlastiti prepoznatljivi stil odevanja?

To zna Carine Roitfeld, Francuskinja koja je od 2001. do 2011. godine uređivala francusko izdanje cenjenog modnog magazina Vogue.

Carine Roitfeld, bivšu urednicu francuskog izdanja magazina Vogue i osnivačicu magazina CR Fashion Book, nazivaju jednom od najbolje odevenih žena u svetu mode. Ova 63-godišnja Francuskinja koja je mnogima modni uzor za magazine "Stylist" otkrila je tajne svog odevanja i savete uz pomoć kojih svaka žena može pronaći sopstveni stil.

1. Nikada ne možete imati previše crnih suknji

Poznate kraljice stila uglavnom imaju jedan odevni komad kojem su verne i koji je temelj njihovih kombinacija. Za Carine je to crna suknja.

- Kupujem beskrajno mnogo crnih suknji. Imam 20 verzija iste suknje. U većini slučajeva odevam se isto. Nekada sam nosila mnogo ludih stvari, ali kad sam postala baka, želela sam da tako i izgledam.

Carine Roitfeld
Carine Roitfeld foto: AP

2. Ignorišite trendove

Svi nose odeću s cvetnim printom, a vi ne možete da je smislite? U tom slučaju, ni ne pomišljajte na kupovinu odevnih komada s cvetnim dezenom, bez obzira na to što su oni trenutno popularni. Trendovi dolaze i odlaze, ali samo klasika nikada ne izlazi iz mode. Klasične farmerice umesto onih s aplikacijama u obliku cveća moći ćete nositi i kada popularnost tog uzorka padne, dok će oni koji robuju trendovima opet morati u kupovinu.

3. Izbegavajte kopiranje kombinacija s modnih pista

N- ikada ne bih preporučila kopiranje onoga što vidite na modnoj pisti. Svuda ćete videti imitacije. Svi će nositi istu bluzu s istim dezenom i naravno da će vam to uskoro dosaditi, kaže Carine. Umesto kopiranja prepustite se sopstvenom modnom instinktu i slažite kombinacije po svom ukusu.

Carine Roitfeld
Carine Roitfeld foto: AP

4. Ne bacajte odeću - prekrojite je

Možda sami niste dovoljno spretni za to, ali zato uvek možete iskoristiti usluge krojačice. Prekrajanjem staroj odeći možete udahnuti novi život, iz duge haljine napraviti kratku, promeniti izgled svoje suknje, prilagoditi dužinu svojoj visini…

Carine posebno voli da prekraja odeću komercijalnih modnih brendova koja zbog masovne proizvodnje često ne pristaje našoj figuri i tvrdi kako zbog toga ti komadi mogu izgledati skuplje.

- Sve moram da promenim. Nikada nisam zadovoljna. Ili je predugo, ili prekratko, preširoko ili preusko, kazala je.

5. Upoznajte svoje telo Moj stil vrlo je jednostavan i vrlo specifičan. Sve se svodi na proporcije i siluetu. Provela sam mnogo godina kupujući odeću koju sam potom menjala jer mi nikada nije pristajala onako kako sam ja to htela. Kada poznajete svoj oblik tela, onda znate kako da se obučete.

- Sada znam što mi pristaje, kaže Carine. Uvek uzmite u obzir proporcije vašeg tela prilikom kupovanja odeće. Na primer, farmerke možda jesu trendi, ali niskim ženama ne laskaju, pa onda i ne morate trošiti novac na njih, nego radije odaberite model pantalona koji je stvoren za vas.

BONUS VIDEO: Profesionalni šminker na delu: Kako da se našminkate za Novu godinu

(Espreso.co.rs/Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.