10 najjednostavnih trikova za lepotu koje prelepe Italijanke koriste! (FOTO)
Tajne lepote italijanskih zavodnica, Foto: pixabay.com

Glatka koža

10 najjednostavnih trikova za lepotu koje prelepe Italijanke koriste! (FOTO)

Kad je žena srećna, više se smije, a osmeh na licu svaku ženu čini lepšom

Objavljeno: 10:32h

Italijanke su slavne po svojoj fatalnoj lepoti kojoj i najkritičniji teško pronalaze zamerku, a najvažnije pravilo kojim se vode kada je reč o izgledu je jednostavnost. Italijanke vole sa uživaju u životu i da razmaze same sebe, a isto preporučuju i drugim ženama. Stoga su podelile svojih 10 jednostavnih trikova za lepotu koje je lako isprobati.

1. Maslinovo ulje im je tajno oružje broj 1 za lepotu

Maslinovo ulje krcato je supstancama koje pridonose lepoti, poput vitamina E koji održava mladost kože i hidratizujućeg skvalena. Jedna od najslavnijih i najlepših Italijanki svih vremena Sofija Loren bila je poznata po tome da se maslinovim uljem mazala po čitavom telu. Italijanke vole da maslinovo ulje stavljaju i na vrhove kose nakon duge, tople kupke koje kosi daje poseban sjaj. Maslinovo ulje ima i lekovita svojstva, a Italijanke ga čak koriste za lečenje konjunktivitisa.

Maslinovo ulje je tajno oružje broj 1 za lepotu
Maslinovo ulje je tajno oružje broj 1 za lepotufoto: pixabay.com

2. Teranje stresa im je prioritet

Italijanke smatraju stres najvećim neprijateljem lepote pa su uverene da zbog prevelike količine stresa svi izgledaju starije i umornije. Znati da se opustite i odmarate je vrlina u italijanskoj kulturi. A najdraži način rešavanja stresa je čaša vina svako veče.

3. Glatka koža pre svega

Talijanke vole glatku, mekanu kožu i najveći deo svakodnevne rutine ulepšavanja posvećuju hidrataciji. Umasiravanje maslaca za telo od glave do pete im je ritual kojim koži podaruju vlagu, a istovremeno se tako i opuštaju. Pri "maženju" kože maslacem posebnu pažnju posvećuju stopalima.

 Glatka koža pre svega
Glatka koža pre svegafoto: pixabay.com

4. Ne boje se sunca

Italijanke su svesne da će se bore kad-tad pojaviti, pa neka bar onda nastanu zbog uživanja na suncu, smatraju ove fatalne žene. Ali to važi samo za pravo sunce, ne i za solarijume, a kožu uvek zaštite kremama s visokim faktorima.

5. Boju koriste umereno

Italijanke vole da korsite boju za naglašavanje svoje ljepote, bilo da je reč o crveno nalakiranim noktima ili ružičastim usnama. Ali kod korišćenja boja ključna je umerenost kao i kod šminkanja uopšteno. Italijanke stavljaju malo make-upa jer žele da im koža diše.

Žena se sunča
Žena se sunčafoto: pixabay.com

6. Ne praktikuju dijete

Italijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele, hleb, testeninu, sladoled, vino... Trik je u tome da jedu jednostavne i celovite namirnice i da stavljaju manje preliva i umaka. I ono najvažnije, porcije su im male. Zbog takvog načina konzumiranja hrane Italijanke ne moraju ići na dijete.

7. Zrnca kafe najbolje zatežu kožu

Za piling kože tela Italijanke naprave mešavinu samlevenih zrnaca kafe i kokosovog ulja, a posebnu pažnju posvete području bedara i zadnjice. Kafa zateže kožu i odstranjuje mrtve ćelije, dok kokosovo ulje hidratizuje kožu. Mnoge Italijanke kažu da ovaj piling uklanja i celulit i strije.

Zrnca kafe najbolje zatežu kožu
Zrnca kafe najbolje zatežu kožufoto: pixabay.com

8. Belim lukom protiv bubuljica

Kako bi se rešile bubuljica, Italijanke direktno na upaljeno mesto utrljaju malo belog luka. Može se osetiti peckanje, ali beli luk ima snažna antiseptička svojstva koja vrlo brzo unište bakterije u bubuljicu i smanje natečenost. To je bolji način da se rešite bubuljica, nego da ih istiskujete, jer neće ostati nikakav ožiljak. 9. Limunov sok za toniranje kože lice

Za toniranje i posvetljivanje kože lica mnoge Italijanke koriste samo mešavinu limunovog soka i vode. Pomoću blazinice utapkaju malo otopine na kožu lica i trenutno uživaju u osveženom izgledu. Limunov sok sadrži i vitamin C koji deluje poput antioksidanta i umanjuje pojavu bora.

Limunov sok za toniranje kože lice
Limunov sok za toniranje kože licefoto: pixabay.com

10. Tamna čokolada u službi lepote

Jedna od najvećih tajni lepote Italijanki jest uživanje u tamnoj čokoladi. Komadić tamne čokolade trenutno povećava nivo hormona sreće endorfina i serotonina u mozgu. Kada je žena srećna, i više se smije, a osmeh na licu svaku ženu čini lepšom.

Bonus video:

Probali smo alkohol na originalne načine!

Žene iz Espresa u misiji "kako se pije koje piće"...Hik!

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljnadnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.