OTKRIVAMO VAM TAJNU LEPIH NOGU! Celog života se brijete na pogrešan način! Sada vam donosimo 7 profi saveta! (FOTO)
Foto: Reuter

male tajne lepote

OTKRIVAMO VAM TAJNU LEPIH NOGU! Celog života se brijete na pogrešan način! Sada vam donosimo 7 profi saveta! (FOTO)

Brijanje je najjednostavniji i najjeftiniji način rešavanja dlačica na nogama. Donosimo najbolje savete s kojima će to ići skroz glatko!

Objavljeno: 11:25h

Danas se više ni ne postavlja pitanje da li žene treba da uklanjaju dlake sa nogu – to se podrazumeva! Međutim, nekad nije bilo tako – znate li kad su prvi put žene počele da uklanjaju dlake sa tela?

Navodno je to bilo početkom 20. veka, kad su pojavile haljine bez rukava. Reklama u časopisu „Harper's Bazaar“ pozivala je žene da obriju dlake ispod pazuha kako bi mogle elegantno da nose haljinu bez rukava.

Kako se menjala moda 20-ih i 30-ih godina prošlog veka, odnosno suknje su postajale sve kraće, počelo se pionirski razmišljati o brijanju nogu. Međutim, 40-ih i 50-ih godina u modi su bile tanke najlonke, suknje i haljine bile su još malo kraće, pa su žene same od sebe počele da se depiliraju.

foto: Profimedia

Danas je gotovo nezamislivo da žena ima dlakave noge i da ih takve pokazuje u javnosti. Stoga donosimo savete kako lako i dugotrajno otkloniti dlake na nogama – brijanjem.

1. Koristite epilator pre brijanja

Obavezno pre brijanja epilatorom „sredite“ noge. Tako ćete „izvući“ sve dlačice iz gornjeg sloja kože i osloboditi ih – pa ih potom lako otklanjati brijačem.

2. Noge brijte ujutru

Najbolje vreme za brijanje nogu je ujutru ispod tuša. Naime, nakon ustajanja koža još nije dobro prokrvljena – pa se ne možete baš tako lako ozlediti s brijačem.

foto: Pixabay

3. Vruća oštrica bolje reže

Brijač bi trebalo da nakon svakih nekoliko poteza isperete pod mlazom vruće vode. Naime, vruć čelik bolje reže. Možete i pre brijanja „da zagrejete“ brijač – na primer, stavite ga na 10 minuta u vruću vodu.

4. Bacajte stare brijače

Svi saveti za brijanje padaju u vodu ako je brijač tup i začepljen. Dakle, uzmite novi čim primijetite da brijanje ne ide glatko…

foto: giphy

5. Pričekaj da pjena za brijanje počne djelovati

Naneli ste penu za brijanje i odmah se bacili na posao? Radije pustite da pena počne da deluje i da dlačice dobro omekšaju.

6. Isperite hladnom vodom

Hladna voda nakon brijanja zatvara pore, te sprečava da se upale male ranice.

foto: giphy

7. Koristite losion za telo

Nakon brijanja je koža često suva i zategnuta. Nije ni čudo, jer se kod brijanja „oguli“ gornji sloj kože. Zbog toga se morate dobro namazati nekim dobrim losionom za telo kako bi koža dobila dovoljno vlage.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: miss7.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.