10 super saveta kako da vaš mali stan izgleda veće! (FOTO)
Foto: pixabay.com

da se osećaš kao car

10 super saveta kako da vaš mali stan izgleda veće! (FOTO)

Plava boja će učiniti vaš dom prijatnijim i toplijim, a u kombinaciji sa belom daje morski šmek što idealno za relaksaciju tokom vrelih, letnjih dana

Objavljeno:

Pozavidećete im na terasama! A ovako nešto možete da napravite i sami! (FOTO)

Kad ste već jednom našli stan koji vam odgovara i konačno se uselili u njega, vreme ja da ga učinite svojim domom. To znači da mu date toplinu i osećaj dubine i velikog prostora da biste se lepo osećali u njemu.

Iako vam se možda čini da je vaš prostor premali i da vas stiska i guta, možete ga učiniti i većim i prostranijim. Za početak se rešite viška nameštaja o koji udadate kad hodate i raščistite uglove. Dekorateri koriste baš ove trikove da prostor učine većim i prtijatnijim.

foto: pixabay.com

1. Birajte svetle boje

Izbegavajte tamne nijanse zidova i nameštaja, svetlije boje će učiniti prostor otvorenijim i vizuelno većim. Bela boja je najbolji izbor za podlogu, jer onda možete dodavati detalje u bojama koje poželite. Da bi stan izgledao veće, mora imati dosta svetlosti, a svetlije nijanse će reflektovati svetlost, tamne ih upijaju.

foto: pixabay.com

2. Birajte nameštaj po meri

Ako vam je svaki centimetar važan, odlučite se za nameštaj koji će biti rađen točno prema merama vašeg životnog prostora. Rasklopivi nameštaj je savršen izbor za male prostorije. Ovo je posebno dobar izbor za kuhinje i dnevne boravke ili za garderobne ormare.

foto: pixabay.com

3. Povežite svaku prostoriju

Imajte na umu svoje navike i životni stil pa tako opremite i enterijer. Ako volite da gledate filmove i serije, pripazite da se TV može gledati iz svih zona i da je internet signal stabilan i jednak u svim delovima stana.

foto: pixabay.com

4. Uklopite materijale i boje

Pre uređivanja stana okrečite i dobro odaberite boje. Lakše je da uklopite boje nameštaja ako već imate boje koje želite na zidovima. Podne obloge treba da se protežu što većom površinom. Tako će prostor delovati veće i povezanije. Plava boja će učiniti da vaš dom izgleda prijatnije i toplije, a u kombinaciji sa belom daće morski šmek, pa će biti idealno za relaksaciju tokom vrelih dana

foto: pixabay.com

5. Birajte sitniji nameštaj

Zaboravite na masovnu garnituru koja vam se sviđa ako niste sigurni hoće li stati u dnevni boravak. Umesto toga, odaberite dvosed jednostavnih linija i sitniji nameštaj. Imaćete jednako sedećih mesta i lepši, smisleniji dnevni boravak.

foto: pixabay.com

6. Birajte rasklopivi nameštaj

Fotelja koja se rasklapa u dodatni ležaj, stolići za dnevni boravak koji se mogu skupiti jedan u drugi ili po potrebi razvući su idealni da dobijete više prostora. Nameštaj koji se rasklapa je savršen izbor za male prostorije.

foto: pixabay.com

7. Oprezno s detaljima

Malim prostorima ne treba previše detalja i ukrasa, zato pažljivo odaberite one koje ćete ubaciti. Da biste uštedeli na prostoru i istovremeno dobili na stilu, oslonite se na nekoliko jednostavnih zidnih polica. Male slike ili okviri će lepo izgledati na zidovima.

foto: pixabay.com

8. Ogledala

Ogledala i reflektujuće površine su najbolji način da malom preostoru date utisak dubine. Smestite nekoliko manjih ogledala na jedan zid ili odaberite jedno veće koje će, osim utiska veće prostorije, prostoriji dati i veliku dozu stila. Ovo je jedan od najboljih načina kojim se služe stilisti i dekorateri.

foto: pixabay.com

9. Učinite svoj prostor svojim

Možete imati najlepši stan na svetu, ali ako se vi ne osećate dobro u njemu, to nije prijatan dom. Učinite prostor svojim i dajte mu dozu svoje ličnosti, tada se ni najmanji stan na svetu neće izglrdati skučeno. Uvek b irajte boje i nameštaj koji se vama sviđaju, a ne onaj koji je trenutno moderan.

foto: pixabay.com

10. Iskoristite zidove

Manjak skladišnog prostora je tegoba svakog malog stana. Najbolji način da dobijete više prostora, a da ne zakrčite svaki ćošak su veliki ormari koji zauzimaju čitav zid. U njih ćete moći da stavite sve, pa će stan izgledati čistije i veće jer vam ćoškovi neće biti zakrčeni.

foto: pixabay.com

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.