ŽENE, SVAKOG DANA OVO RADITE, a nemate pojma koliko to šteti vašim NOKTIMA!
Foto: Shutterstock

ovo nikako nemojte da radite sa svojim noktima

ŽENE, SVAKOG DANA OVO RADITE, a nemate pojma koliko to šteti vašim NOKTIMA!

Lepe ruke su ukras svake žene, zato ih čuvajte!

Objavljeno:

Lepi i negovani nokti ukrašavaju vašu ruku i zbog toga bi trebalo da ih čuvate. Sigurno ste primetili da sa godinama vaši nokti ne izgledaju lepo kao pre, da su krti, da su neravni i da se lome.

DAME, BUDITE ELEGANTNE I NA + 40 STEPENI: Savršene haljine za tople dane! (FOTO)

Mnoge žene nesvesno štete svojim noktima jer ih ne neguju pravilno i ne štite ih dovoljno. Ovo su najčešće greške koje žene prave:

Prečesto lakirate nokte

Vaš nokat nekad mora i da diše. Ukoliko ih stalno lakirate, pa čak i bezbojnim lakom, sprečavate nokat da "odmori" od hemikalija.

Predugo držite lak na noktima

Onog trenutka kada vidite da vam se lak "ofucao" i da je krenuo da se skida, uklonite ga acetonom. Ukoliko vam je iskrzan lak, vaša ruka sigurno više ne izgleda uredno i lepo, a notku samo štetite jer ga ne puštate da odmori od laka.

Ribate bez rukavica

Hemikalije koje postoje u lakovima su bezopasne naspram onih koje se nalaze u sredstvima za čišćenje. Zato, svaki put kada uzmete neko abrazivno sredstvo da ribate, recimo, pločice, kadu ili kuhinju, uništavate nokte, ali i kožu na rukama.

Gel je tako super

Slažemo se da izliveni nokti zahtevaju manje truda, ali ukoliko mesecima (a mnogi čak i godinama) izlivate nokte, znajte da će vam biti potrebno dugo vremena da svojim noktima vratite zdravlje, čvrstinu i sjaj.

Cigarete su smrt za nokte

Lekari već decenijama pričaju koliko su cigarete štetne. Da ne bismo ponavljali da štete vašim plućima, koži i tenu, reći ćemo vam samo da nokti od njih žute i postaju krti.

Grickate nokte

Grickanje noktiju veoma štetni vašoj nokatnoj ploči. Nokti se deformišu, postaju krivi, počinju da se listaju i lako se lome. Naravno, tu su i upaljene zanoktice kojih se nećete lako rešiti.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.