OVA MUSLIMANKA VAŽI ZA NAJLEPŠU ŽENU NA SVETU: Ono što ona ponese svaka dama bi sa PONOSOM NOSILA (FOTO)
Ruada Muhamed, Foto: Printscreen Instagram/rawdis

predivna

OVA MUSLIMANKA VAŽI ZA NAJLEPŠU ŽENU NA SVETU: Ono što ona ponese svaka dama bi sa PONOSOM NOSILA (FOTO)

Ova manekenka iz Somalije važi za jednu od najlepše obučenih žena, ali i kao osoba koju prate šokantne kontroverze

Objavljeno:

Somalijsko-norveška manekenka Rauda Muhamed pojavila se na čuvenom Kanskom filmskom festivalu zakopčana od glave do pete sa hidžabom na glavi, čime je oduševila sve prisutne i očarala lepotom.

Sedme večeri 77. Kanskog festivala na premijeri filma "The Apprentice" bile su brojne zvezde svetskog džet-seta, a Rauda se posebno istakla na crvenom tepihu.

Rauda je na crveni tepih zakoračila sa hidžabom na glavi, što ne viđamo često na najznačajnijem filmskom festivalu.

Svetloplava kreacija koju je ponela Rauda je od teksturisane tkanine i sa predimenzioniranim detaljima u formi volana, a potpisuje je kineski brend Čenej Čan.

Poznato je da Rauda svoj hidžab nikada ne skida, ni za potrebe revija, kampanja ili fotografisanja za naslovne strane magazina i on je postao njen zaštitni znak. Celokupan stajling je zaokružila naočarima za sunce.

Ova tridesetrogodišnjakinja detinjstvo je provela sa jedanaestoro braće i sestara u izbegličkom kampu u Keniji. Danas je ona model, blogerka i aktivistkinja koja se bori za prava muslimanki.

Dok je bila dete u izbegličkom kampu, Raudi je bilo dozvoljeno da kupi samo jednu haljinu godišnje.

"Moda mi je oduvek pomagala u lošim situacijama u kojima sam bila", rekla je ona i dodala da u tom periodu nije mogla da zamisli kako izgleda sloboda.

A onda je njena porodica dobila azil u Norveškoj. Rauda je tada imala osam godina, a njena ljubav prema lepoj odeći je nastavila da živi. Ipak, znala je da su joj šanse da radi u modnoj industriji gotovo nikakve. Kad je stigla u Norvešku, vršnjaci su je konstantno maltretirali jer je nosila maramu na glavi. I u Norveškoj su bili smešteni u izbeglički kamp u gradiću u kom je živelo samo 2 hiljade ljudi.

Prilagođavanje u novoj kulturi teško joj je palo.

Kad se napokon sa porodicom iz tog malog grada preselila kod bake u Oslo, stvari su postale lakše. Kao tinejdžerka jako se zainteresovala za modu, a 2016. je počela da objavljuje fotografije svojih izdanja na Instagramu, gde je jako brzo skupila 141 hiljadu pratilaca. Postala je model 2019. i radila za brendove kao što su Max Mara i Kartije, a paralelno je učila da postane psihoterapeutkinja.

Inače, ona je poznata i kao vrlo kontroverzna ličnost.

U aprilu je za nju čuo ceo svet, pošto je unikatnim selfijem reagovala na najavu francuske vlade da će nošenje hidžaba biti zabranjeno. Pritom, manekenka nikada nije reagovala na ponašanje Irana i drugih konzervativnih muslimanskih država koje su uključivale prisilno nošenje hidžaba i ubijanje žena koje ga nisu nosile kako treba.

Takođe, nakon smrti kraljice Elizabete Druge 8.septembra 2022.godine, norveški mediji su preneli Raudinu objavu u kojoj slavi njenu smrt.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Zadovoljna/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.