Mali trikovi za petice u đačkoj knjižici
Foto: Promo

iskoristite priliku

Mali trikovi za petice u đačkoj knjižici

Objavljeno:

Roze ili plavo, zeleno ili žuto, ili možda crveno? Ili, ipak, šareno? Kakve kombinacije boja najviše vole vaša deca? Da li vole da im je radni sto braon, crni ili beli? Koja stolica će ih privući da od 1. septembra sede u njoj i uče, a sa koje će vrlo brzo ustajati? Sve su ovo detalji o kojima bi roditelji trebalo da misle kada odlučuju kako će urediti radni prostor svojih mališana. Ono što je detetu odgovaralo kad je bio đak prvak, teško da će mu odgovarati i sad kada je mali maturant. Uz naše predloge za uređenje radnog prostora, nikad nije bilo lakše da ispratite afinitete svoje dece. Kako bismo vam maksimalno olakšali, kreirali smo neke predloge za uređenje ovog dela životnog prostora. Mi smo pomogli vama, a vi pravim odabirom nameštaja pomozite detetu da s osmehom sačeka prvi septembar.

Radni sto je svakako glavni deo radne sobe i najbolje je postaviti ga uz zid ili ispred prozora, a u zavisnosti od uzrasta školaraca i njihovog karaktera, opredelite se za vama odgovarajuću opciju. Kada je reč o odabiru kreveta za vaše mališane, sve je stvar ukusa i potreba, u zavisnosti od uzrasta.

Sto koji je postavljen uz zid može biti bolja opcija za produktivnost, posebno kod one dece koja lako gube fokus i postaju dekoncentrisana. Takođe, taj položaj je dobar i zbog potencijalnog mešanja svetlosti koja ume da bude naporno za oči, posebno u jesenjim danima kada nam je potrebno dodatno ambijentalno osvetljenje.

Najbolje je da zid ispred stola bude u veselim bojama prigodnim za dečije sobe, sa dovoljno dekoracije da bude zanimljiv, ali ne ni previše kako im ne bi odvlačilo pažnju. Postavljanjem stola uz zid dobija se i više prostora u ostatku sobe za druge komade nameštaja, a drvo dekor i model kompjuter ili radnog stola možete odabrati prema koloritnim kombinacijama i funkcionalnosti koje želite u radnoj sobu vašeg školarca.

Sjajan izbor stola je kompjuter sto TALES, u kombinaciji dekora hrasta i crnog drveta, a poseduje praktičnu radnu površinu ispod koje se nalazi fioka i zatvoren segment za odlaganje svih važnih stvari. Svojim dimenzijama odlično će se uklopiti u dečije sobe kojima je i dalje prioritet igranje i skladištenje igračaka.

Dečiji krevet je komad nameštaja koji nije namenjen samo za spavanje, već i za čitanje, sedenje sa drugarima ili neki školski zadatak koji ne zahteva nužno radni sto. Trudite se da dečiji krevet bude poravnjan sa najširim delom sobe, i idealno uz zid, kako bi deca lako mogla da vide vrata sobe kada leže. Ovo izaziva sigurnost i osećaj smirenosti. Ispod kreveta ne bi trebalo da bude dodatnih predmeta, kako bi energija mogla slobodno da cirkuliše, kao i radi lakšeg održavanja čistoće spavaćeg dela. Krevet LENKA M u beloj boji ulepšaće ambijent svake dečije sobe i trenutke čitanja i igranja. U ovaj deo sobe, lako će se uklopiti i otvorena polica MAURO, za odlaganje i knjiga i dragih uspomena, kao i noćni ormarić u beloj boji, koji će biti od koristi za odlaganje knjige ili čaše vode, kao i svega onoga što je školarcima potrebno pri ruci.

Opcija kada je radni sto pozicioniran kod prozora je bolja zbog prirodnog svetla i omogućava lepši pogled koji može da inspiriše dodatnu produktivnost i kreativnost, kao i ulepša raspoloženje. Ova opcija se više preporučuje za starije školarce koji već imaju naviku učenja i rada domaćih zadataka. Na prozor možete postaviti zavese ili roletne koje bi omogućile kontrolisanje koliko sunčeve svetlosti ulazi u radni prostor, kao i smanjile mogućnost ometanja od buke.

Savet je da odaberete sto u obliku slova L, umesto standardnog pravog stola, jer se školarac na ovaj način neće osećati ograničeno zidovima. Takođe, biće dovoljno prostora za skladištenje školskog pribora i knjiga. Sjajan primer ovakvog stola je kompjuter sto ARHIMED, u kombinaciji dekora sivog hrasta i crnog drveta, koji se sastoji od radne površine stola i podesivog elementa koji se može montirati pod uglom od 90 i 180 stepeni i idealan je za odlaganje knjiga, pribora i ostalih sitnica, jer poseduje tri praktične fioke i otvoreni deo sa policom.

Pitajte i mališane za neke ideje o dekoraciji, a krevet CASTELLO 120 pružiće dovoljno prostora za spavanje, dok je svojim dekorom sivog hrasta i tapaciranog uzglavlja u bež štofu odličan izbor za velike snove vašeg školarca. Ukoliko imate mogućnosti, razmislite i o kreiranju kutka za čitanje, bez obzira na uzrast vašeg školarca. Otvorena polica MAURO ili bilo koji drugi model otvorene police koji se uklapa u prostor, uz atraktivnu stolicu, poput baštenske stolice SUNRISE, ili vreće za sedenje, biće posebno privlačan deo enterijera vašeg školarca, a samim tim će i koja knjiga više biti sasvim sigurno pročitana.

Kreiranje ličnog prostora za svakog pojedinca, posebno za decu, važno je i za negovanje osećaja povezanosti u porodici. Prilikom uređenja njihovog prostora uključite ih u odabir nameštaja i dekoracije. Pored kreveta, neka sami izaberu neku sliku za svoju sobu ili, još bolje, urame i prikažu neke od svojih crteža. Pitajte ih koju tkaninu ili boju preferiraju od vašeg svedenog izbora i uključite ih u sve ”važne” odluke. Sve ovo pomoći će i vama da uvedete svoje dete u rutinu svakodnevnog sređivanja svoje sobe, posebno nameštanja kreveta koji su baš oni izabrali i dekorisali.

(Espreso/ Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.