OVO JE ŽENA ZORANA MILANOVIĆA: Bilo nam je pred nosem, KAKAV ŠOK ZA SVE
Foto: Printscreen/Youtube/ Al Jazeera Balkans

au

OVO JE ŽENA ZORANA MILANOVIĆA: Bilo nam je pred nosem, KAKAV ŠOK ZA SVE

Bila je zaposlena kao epidemiologinja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, a radila je i na Medicinskom fakultetu

Objavljeno:

Hrvatski predsednik Zoran Milanović sa suprugom Sanjom Musć Milanović u braku je od 1994. godine.

Sanja je doktorirala na temu gojaznosti odraslih u Hrvatskoj, 11 godina nakon venčanja sa Milanovićem.

"Mesecima je ustajala u četiri sata ujutru, pre posla, ne bi bili radila na doktoratu, dok su deca spavala".

1 / 6 Foto: Printscreeen/Twitter/ Jovana Ćirković

Bila je zaposlena kao epidemiologinja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, a radila je i na Medicinskom fakultetu.

Zbog ovakvih angažmana imala je veću platu od premijera Hrvatske - njen suprug je na ovoj funkciji bio od 2011. do 2016.

U vreme dok je bila supruga premijera izjavila je nešto što se nikako ne zaboravlja.

Sanja Milanović
foto: Youtube printscreen

"Kada se kaže da je crni hleb kojeg mi preporučujemo skuplji od belog, inicijalno jeste skuplji, ali crni hleb možete naprosto da režete i na tanje šnite. To je jeftinije i zdravije, a kada je dehidriran, sutradan, još je kvalitetniji za jelo. Treba da razbijemo mit o tome da je pravilna ishrana skuplja, ona je jeftinija jer treba da pojedete manje hrane" (2014).

Sanjine reči protumačene su tako da je zbog njih dobila nadimaka Marija Antoaneta, a njen cilj ka sprečavanju gojaznosti u Hrvatskoj je više nego očigledan. I ona mu je veoma predana.

Upravljala je Službom za promovisanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i sa svojim timom dobila donaciju od 30 miliona kuna iz Evropskog socijalnog fonda za projekt prevencije gojaznosti (u Briselu je ove godine njen projekat "Poligon za telesnu aktivnost školske dece" uvršten u 16 najboljih modela dobre prakse iz resora zdravstva i sporta").

Sanja za koju je njen suprug rekao da je tvrdoglava kao i on, ali i dosta blaža u javnim nastupima, ono što promoviše u javnosti, primenjuje kod kuće:

"Možda sam zaslužna za to što u našoj porodici postoji svest o očuvanju zdravlja. Moj stariji sin aktivno se bavi sportom, počeo je s tri i po godine sa gimnastikom, a onda je krenuo na fudbal i trenira sedam godina. I mlađi sin ide na gimnastiku. Kod nas u kući ne piju se sokovi, samo voda. Jakov me nekad zamoli da kupim neki sok jer mu dolaze prijatelji i sramota ga je da kod kuće nemamo sokova ili grickalica. Ali ja zaista ne podržavam kulturu grickanja i sport je u porodici izuzetno važan. Zoran, kada god može, trči u Maksimiru ili na savskom nasipu ili ide biciklom na Sljeme", navodi njenu izjavu "T portal".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.