POTREBNA VAM JE SAMO 1 ČAŠA: Kosu UMOČITE U OVO i videćete neverovatnu promenu!
Kosa, Foto: Printscreen/youtube

WOW

POTREBNA VAM JE SAMO 1 ČAŠA: Kosu UMOČITE U OVO i videćete neverovatnu promenu!

Isprobajte ove maske za jaču kosu

Objavljeno:

Da bi vam kosa bila zdrava, morate redovno da je održavate i šišate. Samo pravilno negovana kosa će izgledati lepo, dok kosa koja se često tretira presama će biti ispucala i suva.

Ako niste sigurni u kvalitet vaše kose, vrlo lako to možete i da proverite pomoću jednostavnog trika.

Uzmite vrh pramena kose u ruku, pa ga potopite u čašu vode. Ako vlasi kose plutaju, kosa je u dobrom stanju. Ako vlasi tonu u dubinu čaše, vaša kosa je slaba i lomljiva, te neotporna na spoljašnje uticaje.

Razlog zašto vlasi tonu u vodu je taj što voda prodire kroz spoljašnji sloj vlasi, što dovodi do toga da se kosa pod uticajem vode kovrdža, gubi sjaj ili boja brže bledi.

Kosa
foto: Profimedia

Kako da poboljšate kvalitet kose?

Na sreću, priroda nudi niz rešenja za beživotnu kosu, a jedno od najboljih je med. Utrljajte otprilike pola šoljice meda pomešane s dve kašičice maslinovog ulja na čistu, vlažnu kosu. Ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom. U ovu smesu možete da dodate i žumance ili ulje od avokada koji će dodatno pomoći.

Protiv opadanja

Biće vam potrebno 4 kašika ulja jojobe, 3 kapi ulja ruzmarina, 3 kapi ulja nane.

Kosu natopite toplom vodom, nanesite mešavinu ulja, te ostavite na glavi pola sata.

Maska od meda za sve tipove kose

Pomešajte 1/2 šolje meda i 4 kašike maslinovog ulja. Prelijte mešavinu u plastičnu bocu sa čepom. Pre svake upotrebe lagano protresite bočicu, te mešavinu ravnomerno nanesite i utrljajte u kosu. Stavite plastičnu kapu za tuširanje, te ostavite da deluje do sat vremena. Potom šamponirajte i isperite kosu.

Hranljivi instant banana regenerator

Oljuštite 2 do 3 zrele banane i dobro ih ispasirajte. Nanesite na kosu i umasirajte. Nakon 15 minuta dobro isperite kosu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.