MANEKENKA RAZUZDALA OBE PA NAPRAVILA SLIKU ZA ONE SAJTOVE: "Volim to da dam" (FOTO)
Eli, Foto: Printscreen/Instagram

au

MANEKENKA RAZUZDALA OBE PA NAPRAVILA SLIKU ZA ONE SAJTOVE: "Volim to da dam" (FOTO)

Ona pre svega veruje da lepota počinje iznutra fokusirajući se na ono što jedete i pijete svakodnevno

Objavljeno:

Pedesetosmogodišnja manekenka iz Australije poznata je po svom besprekornom izgledu, i dok su se mnogi pitali kako uspeva da izgleda savšeno, ona je konačno podelila važne savete i svima skratila muke.

U blogu za svoju kompaniju za suplemente "VelleCo", Eli je iznela nekoliko ključnih koraka u koje se kune i priznala da njena kosa nije uvek bila dobro održavana.

Ona pre svega veruje da lepota počinje iznutra fokusirajući se na ono što jedete i pijete svakodnevno.

Ako se vaše telo hrani zdravom hranom, vaša kosa će verovatno da izgleda gusto i zdravo.

"Verujem u to da svom telu treba da dam ono što mu je potrebno da prirodno cveta. Evo, recimo, kad je kosa u pitanju, nakon godina štetnog tretiranja toplotom, stilizovanja i ekstenzija, ostavila sam je na miru", napisala je Eli.

Zaštitite kosu od UV zračenja

Iako je u Australiji neophodno da se nosi krema za sunčanje tokom cele godine da biste zaštitili kožu od UV zraka, jednako je važno da zaštitite i kosu. A ovaj savet ne važi samo za Australiju već i za svako izlaganje suncu gde god da se nalazite.

Eli preporučuje da nosite šešire sa širokim obodom kako biste bili sigurni da su i lice i kosa pokriveni kada izlazite ili se opuštate na otvorenom.

"Nosim veliki kaubojski šešir da zaštitim kosu (i lice) od sunca kad god sam na plaži", kaže ona.

Izbegavajte svakodnevno pranje kose

Eli navodi da pere kosu svake druge večeri ili dva do tri dana, što daje odmor i vama i vašoj kosi. Svakodnevno pranje kose uklanja folikule prirodnih ulja i može da uspori rast kose.

Prihvatite svoju prirodnu lepotu

Korišćenje kozmetičkih alata i promena boje kose može da bude zabavno, ali je i neverovatno štetno. Iz tog razloga, ona preporučuje da prihvatite svoj prirodni stil i boju.

"Prošla sam kroz periode u kojima sam bila plavuša, što nije bio najbolji izgled, ali sam tada mislila da je to bilo briljantno. Danas sam mnogo srećnija što sam prirodnija. Ja sam srećna što nemam sedu kosu, pa smo moj frizer i ja odlučili da pustimo da se moja prirodna boja vidi u korenu. Sviđa mi se!", prenosi Dejli Mejl.

Spavajte sa svilenom jastučnicom

U poslednjih nekoliko godina potražnja za svilenim jastučnicama je porasla, jer je sve više žena prepoznalo prednosti ovog materijala i njegovog efekta na kosi.

Svilena jastučnica ne samo da može da pomogne u sprečavanju ispucalih krajeva, već može da spreči bore i da održava kožu hidriranom.

"Istraživanja pokazuju da sa svilenom jastučnicom kosa i koža klize, a ne hvataju se za tkaninu - što dugoročno znači manje čvorova i bora", rekla je Eli.

I još zlatnih pravila poznate manekenke

1. Hidratacija: "Moja velnes rutina počinje sa dve kašičice super eliksira svakog jutra u hladnoj izvorskoj vodi ili kokosovoj vodom za dodatnu hidrataciju", rekla je Eli

Osim toga ističe važnost dobrog sna.

2. Budite aktivni: Eli radi 45 minuta fitnes vežbi svakog dana, bilo da je to hodanje, trčanje, plivanje ili joga. Posebno voli veslanje, planinarenje, biciklizam i skijanje na vodi.

3. Meditirajte: Kune se u samo 15 minuta meditacije svakog jutra.

4. Planirajte velnes: Ako mislite da ne uspevate da se uklopite u svoj velnes, Eli je rekla da morate da zabeležite to kako biste bili sigurni da je uvek prioritet.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.