DA LI ŽENE TREBA DA PRATE TREND BRIJANJA LICA? Ono što je poznati DERMATOLOG rekao NATERAĆE VAS DA SE ZAMISLITE!
Foto: Profimedia

probajte!

DA LI ŽENE TREBA DA PRATE TREND BRIJANJA LICA? Ono što je poznati DERMATOLOG rekao NATERAĆE VAS DA SE ZAMISLITE!

Možda će vas začuditi činjenica da je veliki broj slavnih lepotica kroz istoriju koristio metodu brijanja lica, zagovarajući teoriju da koža na taj način postaje glatkija i sjajnija. Elizabet Tejlor i Merilin Monro javno su priznale da su rado koristile brijač i da su imale dobre razloge za to.

Objavljeno:

Međutim, brijanje je ipak okarakterisano kao „muška stvar“, posebno kada je lice u pitanju, ali u poslednjih nekoliko meseci žene su se pomamile za ovom staromodnom metodom.

Najednom, YouTube je preplavljen snimcima na kojima modne i beauty blogerke praktikuju upravo brijanje lica.

I na njihovom snimcima to zaista deluje privlačno i korisno, međutim raširena je bojazan da će dlačice na licu usled brijanja zapravo postati tamnije, te ća brže rasti. Ipak, britanski dermatolog Debi Palmer tvrdi da to ne mora da bude slučaj.

– Brijanje ne menja broj folikula u koži ili stopu rasta dlake – istakla je ona.

Palmer je savetovala dame da koriste brijače na baterije, dok je poznata holivudska kozmetičarka Kejt Somervil potvrdila da koristi brijač na svom licu bar jednom nedeljno, te da rade i mnoge holivudske dive.

Beauty blogerke idu dotle da savetuju da brijač koristite na suvoj koži, brzim pokretima pod uglom od 45 stepeni. Nakon brijanja, lice očistite toplom vodom i tonikom, pa sačekajte bar sat vremena pre nego što stavite hidrantnu kremu ili podlogu za lice.

One kažu da je prednost brijanja u tome što pored dlačica, brijač sklanja i površinski deo kože, sastavljen od mrtvih ćelija. Zanimljivo je da ova praksa navodno podstiče i stvaranje kolagena, te smanjuje pojavu bora.

Ipak, važno je da napomenemo i stav dermatologa da brijanje nije preporučeno ženama sa problematičnom kožom i aknama, jer može doći do povreda. Isto tako, korisnice društvenih mreža „ustale“ su protiv ove metode, tvrdeći da je u pitanju nepotreban trend koji će samo potrošiti vreme i živce.

(Espreso/Lepota&Zdravlje)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.