OPREZ, ŠMINKU NE SMETE DRŽATI OVDE: Preti vam velika opasnost PO ZDRAVLJE!
Šminka, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

OPREZ, ŠMINKU NE SMETE DRŽATI OVDE: Preti vam velika opasnost PO ZDRAVLJE!

Naročito je važno na kojem mestu čuvate kreme i serume

Objavljeno:

Kada želite da vam sve bude nadohvat ruke, naročito kada ste se tek probudili, logičan izbor je kupatilo.

Međutim, stručnjaci upozoravaju da je ovo ubedljivo najgore mesto za držanje šminke.

Kozmetičke proizvode i šminku nikako ne treba da držite u kupatilu jer će se tamo uništiti i izgubiti svoja svojstva, kaže dermatolog Kimberli Hjum.

- Kupatilo je jedno od najgorih mesta za držanje proizvoda poput hidratantnih krema i seruma jer tamo može da se potpuno poremeti njihov sastav, a može čak i da im se duplo skrati rok trajanja - dodala je Kimberli.

Šminkanje, Šminka, Doterivanje, Ulepšavanje, Žena
foto: Profimedia

Razlog su nestabilne formule proizvoda i sastojci koji su često veoma osetljivi na promene temperature do kojih dolazi svaki put kad se tuširamo, a što može da ošteti aktivne sastojke ključne za postizanje rezultata u rutini nege kože.

- Kada se tuširate vaše kupatilo se značajno zagreva što može da bude loše za proizvode za negu kože. Brzo zagrevanje i hlađenje može iz temelja da promeni teksturu proizvoda i učini ga vodenastim, i na kraju da umanji njegovu efikasnost - objašnjava Kimberli.

Da biste bili sigurni da ćete izvući maksimum iz svoje kozmetike, treba da je čuvate van kupatila, u stabilnijem okruženju koje će sprečiti da vaši proizvodi pokažu znakove starenja pre isteka roka upotrebe. Takođe, nije dobro ni da ih čuvate na mestu gde su izloženi suncu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.