NAŠMINKAJTE SE SAME KAO PROFESIONALAC: Za šta služi svaka ČETKICA, za neke ćete se IZNENADITI
Devojka, Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

NAŠMINKAJTE SE SAME KAO PROFESIONALAC: Za šta služi svaka ČETKICA, za neke ćete se IZNENADITI

Vodite računa da čekinje ne počnu da otpadaju

Objavljeno:

Šminkanje može da bude težak posao ako ne znate za šta se koja četkica koristi.

Osim toga, veoma je važno da vodite računa o higijeni četkica i da ih redovno perete.

Prljave četkice od šminke su opasne jer sadrže veliki broj bakterija koje mogu da izazovu probleme sa kožom.

Najbolji način da ih očistite je pomoću vode i sredstva za skidanje šminke. Savet je da ozbegavate pranje sapunom jer bi on mogao da isuši četkice koje su napravljene od prirodne dlake.

Prilikom pranja četkica za šminku bitno je da budete nežni kako se dlačice ne bi kidale sa četke pod pritiskom. Da biste ih dobro očistili i uklonili šminku i prljavštinu, pokvasite ih vodom, pa kapnite malo sredstva za skidanje šminke na dlan i prođite četkicom preko dlana dok ne počne da ostavlja čist trag.

Isperite je, istisnite višak vode čistim peškirom i ostavite je da se suši na vazduhu. To će omogućiti da četkica duže zadrži prirodni oblik. Kada čekinje počnu da otpadaju ili izgube oblik, vreme je da promenite četkicu.

Sve dok su četkinje na svom mestu, redovno ih održavajte i koristite za šminkanje, a evo koja se za šta tačno koristi.

Četkica za tehniku “smokey eyes”

Četkica za smokey eyes vrlo je slična četkici za senčenje oka, ali čekinje su gušće i skupljene na vrhu pa mogu naneti više boje. Takva četkica je odlična za senčenje uglova očiju, kao i predeo iznad i ispod trepavica.

Četkica isečena ukoso

Ukoso isečene četkice savršeno prianjaju uz kosti obrva, tako da ostavljaju lagani trag u pregibu kapka tačno ispod obrva.

Četkica za senku

Dlačice treba da budu mekane, gusto zbijene, tako da ostavljaju trag kao da ste preko oka prošli dečijim palcem. Koristite je da biste osenčili kapak i nabore sve do kosti ispod obrva.

Četkica za mešanje

Obično je napravljena od konjske dlake, s dugačkim čekinjama koje su široko postavljene. Koristi se tamo gde želite da “omekšate” ivice ili stvorite kontinuirani prelaz boja tako što se boje prelivaju iz jedne u drugu.

Četkica za nanošenje linije

Tvrda i oštra, sa sintetičkim vlaknima koja se skupljaju u oštro isečen vrh, korisi se za nanošenje linije duž celog kapka. Šminkanje pomoću takve četkice postaje lako.

Mala četkica idealna za razmazivanje traga olovke

Mala četkica koja je vrlo kruta i sa zaobljenim vlaknima koristi se za razmazivanje olovke iznad kapka ili senke duž trepavica, kako biste postigli što življi izgled olovke i tuša na kapcima. Zahvaljujući njoj, možete da ublažite efekat “razmazane šminke”. Šminkeri je rado koriste za senčenje unutrašnjeg ugla oka.

(Espreso/ 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.