EVO KADA ŽENAMA DOSADE INTIMNI ODNOSI SA JAČOM POLOVINOM: Istraživanja su PORAŽAVAJUĆA
Seks, Foto: Profimedia

zanimljivo

EVO KADA ŽENAMA DOSADE INTIMNI ODNOSI SA JAČOM POLOVINOM: Istraživanja su PORAŽAVAJUĆA

Ako to uradite na nežan način, verovatno ćete postići mnogo više uspeha.

Objavljeno:

Ako ste s nekim dugo vremena, možda ćete primetiti da morate biti malo kreativnija kada je reč o tome kako, kada i koliko često imate seks. Uobičajeno je osećati da su stvari u vašem seksualnom životu postale pomalo dosadne, ali nova studija tvrdi da taj osećaj može doći mnogo pre kod žene nego kog muškaraca.

1 / 7 Foto: Printscreen/Instagram

Studija koju su sproveli britanski istraživači ispitala je 4839 muškaraca i 6669 žena o njihovom stavu prema seksu. Od ispitanih, 15 % muškaraca i 34 % žena izjavili su da nisu imali interesovanje za seks nakon godinu dana veze. Iako su ljudi oba pola otkrili da se osećaju manje zainteresovano za seks, posebno s godinama, žene u vezama su priznale da im se to događa mnogo brže. Zapravo, prema istraživanju, žene su prijavile nedostatak interesa za seks u trenutku kad su bile u vezi duže od godinu dana.

To ide ruku pod ruku s drugim delom studije u kojem se tvrdi da su žene s tri ili više partnera u protekloj godini imale manju verovatnoću da će prijaviti nizak polni nagon od onih koje su imale polne odnose samo s jednim partnerom. Žene su takođe dvostruko češće patile od slabog libida nego muškarci.

Iako se stepeni po kojima su iskusili nedostatak interesa za seks razlikuju, činilo se da su obrazloženja i muškaraca i žena slična. Oba pola kao razlog zašto više nisu toliko zainteresovani za seks s partnerom, naveli du fizičko i mentalno zdravlje, lošu komunikaciju i nedostatak emocionalne povezanosti. Ipak, pozitivna stvar jeste da otvorena komunikacija može pomoći u rešavanju ovog problema u vezama, prenosi Insider.

Parovi koji su imali dobro komunikaciju bili su uglavnom zadovoljniji seksualnim životom. Autori studije su primetili da su njihova otkrića dobar podsetnik da bi partneri trebalo da komuniciraju o svom seksualnom životu i da upravo otvorena komunikacija može da pomogne u jačanju libida. Kao i kod većine problema u vezi, razlika u polnim nagonima ponekad se može prevladati otvorenom komunikacijom. Postoje mnoge stvari koje mogu uzrokovati nizak libido, ali prvi korak u njihovom rešavanju jeste otvoren razgovor o seksualnom životu, svim problemima ili nedoumicama koje vi i partner imate na umu. Ako to uradite na nežan način, verovatno ćete postići mnogo više uspeha.

Ne postoji normalna količina seksa koji bi par trebalo da ima u bilo kojem trenutku svoje veze; ono što odgovara i vama i vaše partner je jedina prava “količina”. Međutim, kako je pokazala ova studija, to se vrlo često ne poklapa. Stoga, održavanje komunikacije otvorenom, poverenje i razgovori su jedino ispravno rešenje za obostrano seksualno zadovoljstvo.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.