DA LI JE PRAVO VREME? Samo oni parovi koji su prošli kroz OVE FAZE u vezi, spremni su za sklapanje braka
Venčanje, Foto: Profimedia

venčanje

DA LI JE PRAVO VREME? Samo oni parovi koji su prošli kroz OVE FAZE u vezi, spremni su za sklapanje braka

Nakon par meseci ili godinu dolazi do sledeće faze – borbe za moć

Objavljeno:

Svaka veza ima svoj tok i nijedna ne može da se poredi.

Međutim, ono što je svim vezama zajedničko, jeste da uglavnom parovi prolaze kroz slične faze.

Svaka faza donosi nešto novo i drugačije u odnosu, a takođe priprema parove za brak, piše najžena.

1 / 3 Foto: Profimedia

Tek oni koji su prošlo kroz sve faze su spremni da stupe u brak.

Ono što je posebno značajno znati jeste da postoje i faze koje su ključne, kada je reč o uspostavljanju stabilnog odnosa. Zato je veoma važno ispitati da li je vaša veza zrela za brak.

Ovo su ključne faze u vezama:

1. Romantična faza

Ova faza je prirodna, a mi smo preplavljeni hormonima koji povećavaju osećaj zadovoljstva, motivaciju i uzbuđenje. U ovoj fazi smo vesili i razdragani, pa nam i najobičnije radnje deluju zanimljivo.

Imamo utisak da smo pronašli svoju srodnu dušu i da ništa ne može da pođe po zlu. Mnogi ljudi baš u ovoj fazi donose odluke o braku i prosidbi, međutim ponekad je dobro sačekati jer je ova faza ružičastih pogleda na svet. Neophodno je da prođe neko vreme da slegnu strasti.

2. Borba za moć

Nakon par meseci ili godinu dolazi do sledeće faze – borbe za moć. Ovo je faza kkada skidamo ružičaste naočare i shvatamo da naš partner nije savršen.

Neophodno je da shvatimo da ne možemo da povratimo partnera sa početka veze. Promene koje uočavamo, nisu samo njegove promene. U ovj fazi se i mi menjamo. Sada se samo nameće pitanje je li osoba koju upoznajete u ovoj fazi, osoba sa kojom možete da provedete ostatak vašeg života.

3. Faza zrele ljubavi

Ovo je glavna faza u kojoj smo upoznali svog partnera. Ovo je faza u kojoj smo zavoleli i njegove mane i vrline. Brak je u ovom trenutku logičan potez, a odnos je zreo i zdrav, bez preteranih trzavica. Naravno, ovo ne znači a nema sukoba među partnerima. Sukobi su u ovoj fazi dragoceni jer sve rešavamo mirnim putem i razumemo jedno drugo.

(Espreso/Najzena.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.