F I P TAČKA SU NJEGOVE GLAVNE EROGENE ZONE: Tu su i neki drugi delovi tela, OTKRIJTE IH!
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

F I P TAČKA SU NJEGOVE GLAVNE EROGENE ZONE: Tu su i neki drugi delovi tela, OTKRIJTE IH!

Frenulum je resica s donje strane muškog polnog organa, odmah ispod glave

Objavljeno:

- Orgazam je otpuštanje seksualne napetosti, a napetost nastaje postupnim pojačavanjem uzbuđenja i različitim dodirivanjem i pritiskanjem tačaka koje bude strast. Lizanje, grickanje i cuclanje, kocka leda na pravom mestu i vaš će dragi podivljati u dobrom smislu - kaže Kler Kavana, suosnivačica lanca erotskih šopova "Bejblend”.

1. F tačka

Frenulum je resica s donje strane muškog polnog organa, odmah ispod glave, spojena s kožicom. U njemu je skupljen velik broj nervnih završetaka, pa ga po podražljivosti nekada uspoređuju sa klitorisom.

● Dok ostalim prstima držite polni organ, palcem lagano pritiskajte ili milujte F tačku. Polako gradite uzbuđenje stimulišući manje osetljivo teloorgana, pa F tačku, pa opet telo, pa F tačku... Kod oralnog seksa, klizite jezikom preko tog područja, savetuje Kavana.

2. Stopala

Muškarci imaju veću koncentraciju nervnih završetaka u stopalima od žena. Osetljiva akupresurna tačka smeštena je na trećini puta prema dole ispod srednjeg prsta, tačno ispred luka u središtu stopala. Pritiskom na tu tačku možete pojačati cirkulaciju kroz celo telo, što će da zagreje i uzbudi vašeg muškarca, kaže Mark Mičels, koautor knjige „Partners in Passion: A Guide to Great Emotional Intimacy, and Long-Term Love”.

● Predigra može da počne masažom stopala. Položite njegovo stopalo na jastuk u vašem krilu. Omotajte mu stopalo toplim peškirom, a zatim se fokusirajte na ovu erogenu zonu – palcem nežno trljajte oko pomenute tačke polako joj se približavajući pre nego što pređete na druge oblike trenja.

3. P tačka

Muška žlezda prostata prepuna je osetljivih nervnih završetaka. Može da se oseti otprilike na tri četvrtine dužine prsta unutar njegovog anusa, poput nekog kestena (u narodu je i nazivaju kestenjača) smeštenog prema bazi penisa. Pandan je ženskoj G tački, pa nežno masiranje može da dovede do moćnog orgazma, kaže Mičels.

● Najbolje je da prvo van spavaće sobe razgovarate o tome da li njemu i vama odgovara takva stimulacija, da ne bi bilo neželjenih iznenađenja. Postoje i drugi načini stimulisanja prostate. Jedan od njih je nadraživanje međice, tanke trake kože između testisa i anusa. Prostata je smeštena u unutrašnjosti između baze polnog organa i anusa, pa spoljašnji dodiri mogu da je stimulišu. „Neka muškarac leži na leđima, savijenih kolena i raširenih nogu, a vi šakom pritiskajte područje brzim vibrirajućim pokretima”, predlaže Mičels.

4. Palac

Mnogi muškarci su fokusirani na polni organ i ne znaju koliko užitka može da im pruži stimulacija drugih delova tela. Možete da mu otkrijete celi svet novih mogućnosti, jer užitak pruža i nadraživanje palca, kaže Mičels.

● Palac je zapravo erogena zona kod mnogih muškaraca. „Cuclanje palca podsetiće muškarca na cuclanje nečeg drugog i pomoći mu da poveže um i telo tokom vođenja ljubavi. Počnite predigru duboko ga gledajući u oči dok ga ljubite po rukama, a zatim mu počnite sisati palac kao najavu onoga što dolazi”, Mičelsov je predlog.

5. Spoj polovina zadnjice

Stimulisanje tačke u kojoj se spajaju dve polovine zadnjice sigurno će da probudi strast. "To je osetljivo područje koje može da probudi i pljeskanje po zadnjici”, kaže Michaels.

● Idite polako. Noktima nadražujte ovu tačku, a zatim ga pljesnite po zadnjici, sugeriše Kavana i dodaje: "Ili, muškarac može da leži na stomaku, a vi ga ljubite niz leđa, sve do zadnjice, potom mu blago grickajte zadnjicu u blizini ove tačke, a nju nadražujte jezikom”.

6. Krsna kost

To je trouglasta kost smeštena na bazi karlice između kukova. Nervi koji su ovde smešteni povezani su s genitalijama, pa njihova stimulacija šalje osećaj uzbuđenja baš tamo gde i treba.

● Vaš muškarac leži na stomaku, a vi ga lupkate blagim „karate” udarcima po području krsne kosti. Mičels kaže da tako može da se pokrene rad nerava koji su ključni za opuštanje, prepuštanje i postizanje orgazma.

7. Bradavice

Neki muškarci uživaju u stimuliranju bradavica. Ako je i vaš među njima, priuštite mu to.

● Ližite mu bradavice i sisajte ih, pojačavajući i popuštajući pritisak. Možete i da ih okrećete i povlačite, ako mu se to sviđa, savetuje Kavana i predlaže upotrebu kvačica za bradavice, što bi stvarno moglo da ga napali. Kvačice će zadržati krv u bradavicama i tako pojačati njihovu osetljivost. Mičels predlaže da prvo sisate kockicu leda, a potom partnerove bradavice – tako će se osećaj pojačati.

8. Pregrada na mošnicama

Polni organ obično pokupi najviše pažnje, ali i igranje s mošnicama može da pruži puno uživanja i zabave partnerima. Mošnice su kožne vrećice u koje su smešteni testisi, a linija koja ide otprilike po sredini pregrada je koja ih razdvaja.

● Nežno lizanje pregrade na mošnicama pružiće ogromno zadovoljstvo većini muškaraca. „Pustite ga da vas vodi kako biste postigli pritisak koji mu najbolje odgovara”, kaže Kavana, i dodaje: ”Kako biste ga zaista izludeli, srknite malo vrućeg čaja, pa zagrejanim jezikom pređite preko tog osetljivog područja. Ovakvi noviteti u krevetu mogu da dovedu do intenzivnijeg uzbuđenja i snažnijeg orgazma za oboje.”

(Espreso / Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.