ŠTA JE GARANCIJA UŽITKA U KREVETU? Se*si veš je POŽELJAN ali nije NEOPHODAN, bolje se POBRINITE o OVOME!
Ilustracija, Foto: Profimedia

STRAST

ŠTA JE GARANCIJA UŽITKA U KREVETU? Se*si veš je POŽELJAN ali nije NEOPHODAN, bolje se POBRINITE o OVOME!

Većina parova rado će razgovarati o seksu s partnerom sve dok je on dobar, no čim stvari krenu po zlu više 90 posto njih će zaćutati od straha da ne uvrede partnera ili da ne ispadnu nesigurni

Objavljeno:

Dobar seksualni život nužan je preuslov dobre veze, ali seks je aktivnost prema kojoj se veza ne može da se ocenjuje. Najbolji seks je onaj koji ispunjava i nakon godinu, dve i pet, a ne kratkotrajna strast

Muškarci misle kako znaci poput crvenog osipa na vratu i prsima, plitko disanje i grčenje tela mogu da otkriju je li žena u seksu dostigla vrhunac, no istina je da oni to nikako ne mogu da znaju sa sigurnošću.

- Da bi bili potpuno sigurni je li ona svršila potrebne su stotine mernih uređaja koje mere aktivnost u cerebralnom korteksu mozga. Preostaje vam samo verovati na reč - tvrdi slavna autorka knjiga na temu seksualnosti, Trejsi Koks.

Osim mita o proveravanju ženskog orgazma, obrušila se i na druge poznate činjenice i mitove iz područja seksualnosti piše Trejsi Koks, seksualna terapeutkinja.

Mit: Izazovno rublje garantuje super seks

Seksi rublje definitivno je dobar začin za ljubavni život i s pravom je potrebno ulagati u njega. No ono neće rešiti dublje probleme.

- Iako kupovanje haltera i kožnih kostima budi maštu, ono nije rešenje za svaki seksualni problem para, već samo recept za kratkotrajno razbijanje rutine - ističe Koks.

Seks
foto: Profimedia

Mit: Razgovori o seksu ubijaju spontanost

Većina parova rado će razgovarati o seksu s partnerom sve dok je on dobar, no čim stvari krenu po zlu više 90 posto njih će zaćutati od straha da ne uvrede partnera ili da ne ispadnu nesigurni.

- Svaki par se povremeno sreće sa problemima u krevetu, a oni koji su međusobno iskreni pre će rešiti probleme ako budu o njima razgovarali - kaže Koks.

Seks
foto: Profimedia

Mit: Seks treba da traje najmanje 20 minuta

Ovaj je popularni mit nastao kao posledica brojnih studija koje su otkrile da je ženama u proseku potrebno 20-ak minuta da dosegnu orgazam.

- Dok je nekima dovoljno dva minuta, drugima neće biti dosta ni 40, a treće pak neće ni doživeti orgazam, tako da je merenje vremena u seksu glupa ideja - smatra Koks.

Veruje da opterećivanje vremenom ubija spontanost, a recept za dobar seksualni život uključuje raznolikost kao i povremeni 'seks na brzaka' jednako kao i 'maratonski seks'.

Seks
foto: Profimedia

Mit: Odličan seks ne znači i odličnu vezu

- Strastveni seks najčešće je pratilac turbulentnih veza, a ne onih stabilnih i ispunjavajućih - kaže Koks.

Dobar seksualni život nužan je preduslov dobre veze, ali seks je aktivnost prema kojoj se veza ne može ocenjivati.

Mnogi greše jer misle da im je neki odnos 'suđen' zbog fantastičnog seksa, no nisu svesni činjenice da će se taj seks pokvariti jednakom brzinom kako veza bude išla prema svom kraju.

- Najbolji seks je onaj koji ispunjava i nakon godinu, dve i pet, a ne kratkotrajna strast s nekim koga želimo da osvojimo - ističe Koks.

Bonus video:

04:46

BRZE VESTI 20.12.2021. 14:55

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.