NEMATE DOVOLJNO VRELE AKCIJE? Moguće da imate neki od ovih PROBLEMA
Ljubav, Foto: Profimedia

LJUBAV

NEMATE DOVOLJNO VRELE AKCIJE? Moguće da imate neki od ovih PROBLEMA

Žene češće padaju u depresivna stanja bez seksa, ali ne mora da znači da je baš nedostatak seksa uzrok depresiji

Objavljeno:

Ovo se može negativno odraziti ne samo na vašu vezu, već i na psihičko i fizičko zdravlje.

Postoji nekoliko razloga zašto ovo ne smete dozvoliti.

Povećana nervoza

Seks ponekad služi kao izduvni ventil, a Škotski naučnici slažu se da osobe koje apstiniraju od seksa teže podnose stresne situacije poput javnog nastupa, za razliku od onih koji su imali odnos u protekle dve nedelje. Tokom seksa, mozak otpušta hormone „sreće“ koji vas opuštaju, tvrde stručnjaci.

Slab imunitet

Manjak seksualnih aktivnosti može da oslabi vaš imunološki sistem i da vam uskrati sve benefite koje pruža. Kako prenosi prevention.com, naučnici iz Pensilvanije otkrili su da osobe koje dva puta nedeljno uživaju u seksu, uživaju i u 30 posto povećanog otpuštanja imunoglubina (IgA), koji je prva linija odbrane organizma od virusa.

Nesigurnost u vezi raste

Bez seksa, malo je manje sreće, povezanosti i sigurnosti kod partnera. Život bez seksa u braku može negativno da utiče na samopouzdanje pa se rađaju i sumnje u partnerovu vernost. Kako biste izbegli paranoje i eventualni prekid veze, držite se za ruke, ljubite se i poklanjajte neočekivane poklone… Pokažite da vam je stalo i to će pomoći ponovnom zbližavanju s partnerom.

Seksualna disfunkcija

Izbegavate seks? Nemojte da to postane nešto što se mora… Naime, muškarci koji veoma retko vode ljubav imaju dvostruko veće šanse da dožive erektilnu disfunkciju, navodi se u studiji objavljenoj u Američkom magazinu za medicinska pitanja. Autor studije smatra da, s obzirom da je penis mišić, redovan seks može da održi jaku erekciju baš kao što vežbanje može da održi mišiće jakim.

Depresija

Žene češće padaju u depresivna stanja bez seksa, ali ne mora da znači da je baš nedostatak seksa uzrok depresiji. Studija objavljena u magazinu Arhive o seksualnom ponašanju otkriva da žene čiji partneri koriste kondom mogu da budu jednako depresivne. Naučnici smatraju da je to zbog određenih sastojaka sperme, poput melatonina, serotonina i oksitocina koji mogu direktno da utiču na ženino raspoloženje.

(Espreso/Najzena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.