RAZMIŠLJATE O DRUGIMA DOK IMATE INTENZIVNE ODNOSE SA PARTNEROM? Stručnjak otkrio i zašto,VIŠE SE NEĆETE USTRUČAVATI
Foto: Profimedia

POTVRĐENO

RAZMIŠLJATE O DRUGIMA DOK IMATE INTENZIVNE ODNOSE SA PARTNEROM? Stručnjak otkrio i zašto,VIŠE SE NEĆETE USTRUČAVATI

Može biti korisno razmišljati o nekom drugom ako osećate da trebate malo začiniti stvari ili se na neki drugi način osećate anksiozno zbog seksa

Objavljeno: 14:17h

Ako to niste uradili, gotovo sigurno lažete sami sebi. Za vreme seksa teško je kontrolisati vlastite misli, a mnogima se često dogodi da uhvate sami sebe kako razmišljaju o drugoj osobi. Teško je ne osećati se krivim zbog toga. Na primer, trebate li reći svom partneru da vam je neko drugi bio na umu? Računa li se to kao neka vrsta čudne emotivne prevare?

Razmišljanje o nekom drugom tokom seksa sasvim je normalno - istraživanje britanske firme za proizvodnju seksualnih igračaka na 1300 ljudi pokazalo je da 46 posto žena i 42 posto muškaraca mašta o nekom drugom prilikom seksa.

Klinička seksologinja iz Kalifornije, Dawn Michael, za Cosmopolitan otkrila je šta je normalno i šta bi mogao biti znak da vi i vaš partner trebate razgovarati. Hteli to priznati ili ne, mnogi će se u nekoj fazi života zapitati kada je najbolje vreme za seks. I odgovor na to pitanje potražili su stručnjaci. Ne samo da je razmišljanje o nekom drugom tokom seksa sasvim normalno, već je to nešto što ona povremeno preporučuje u svojoj praksi.

"Pogotovo za muškarce ako imaju problema s održavanjem erekcije ili ako žena ima problema s orgazmom, u redu je misliti na nešto drugo što vas pali", rekla je. Takođe može biti korisno razmišljati o nekom drugom ako osećate da trebate malo začiniti stvari ili se na neki drugi način osećate anksiozno zbog seksa.

"Kada smo s nekim neko vreme, može postati dosadno ili neko može čak imati neku vrstu seksualne anksioznosti", rekla je Dawn.

Seks
foto: Profimedia

"Mogućnost uključiti se u erotsku fantaziju ili razmišljati o nekom drugom što ih uzbuđuje može im pomoći u osećanju zadovoljstva i uzbuđenja." Gde je granica? Čak i ako je to normalno i u redu, Dawn je upozorila da je razmišljanje o jednoj određenoj osobi (poput bivšeg) ili razmišljanje o nekom drugom svaki put kada imate seks verovatno znak dubljeg problema. Na primer, jedno je povremeno maštati o strancima koje ste viđali u javnosti, ali je drugo imati ponavljane fantazije da je vaš bivši tu s vama umesto vašeg sadašnjeg partnera.

Osećati emocionalnu privrženost onome na koga razmišljate može biti nezgodno i vjerovatno bi trebao signalizovati veću raspravu s vašim trenutnim partnerom. Kako i kada priznati partneru? Dawn je rekla da to nije nešto što nužno morate otkriti svom partneru. Ali, ako se ovo ponavlja, ili otkrijete da ne možete doživeti orgazam ili ostati uzbuđeni bez razmišljanja o nekom drugom, verovatno biste trebali razmisliti o vašoj vezi. Ako osećate da biste trebali reći svom partneru, učinite to nežno. Ponašajte se kao da im govorite o bilo kojoj drugoj seksualnoj fantaziji koju možda imate.

“Uvek želite biti sigurni da se druga osoba ne oseća loše”, rekao je Michael. "Recite, ponekad ću razmišljati o ovome jer to povećava moje seksualno uzbuđenje."

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.