DA LI JE NORMALNO RAZMIŠLJATI O DRUGOJ OSOBI TOKOM ODNOSA? Evo gde je GRANICA i da li bi trebalo PRIZNATI partneru!
Ilustracija, Foto: Profimedia

LJUBAVNI ŽIVOT

DA LI JE NORMALNO RAZMIŠLJATI O DRUGOJ OSOBI TOKOM ODNOSA? Evo gde je GRANICA i da li bi trebalo PRIZNATI partneru!

Može biti od pomoći da pomislite na nekog drugog ako osećate da morate malo da začinite stvari ili se na neki drugi način osećate zabrinuto zbog seksa

Objavljeno:

Ako to niste uradili, gotovo sigurno lažete sebe. Tokom seksa, teško je kontrolisati sopstvene misli, a mnogi se često uhvate kako razmišljaju o drugoj osobi. Teško je ne osećati se krivim zbog toga. Na primer, da li treba da kažete svom partneru? Da li se to smatra nekom vrstom čudne emocionalne prevare?

Razmišljanje o nekom drugom tokom seksa je sasvim normalno - istraživanje britanske kompanije za proizvodnju seks igračaka na 1.300 ljudi pokazalo je da 46 odsto žena i 42 odsto muškaraca mašta o tome. Klinički seksolog iz Kalifornije, Daun Majkl, otkrila je za Cosmopolitan šta je normalno i šta može biti znak da vi i vaš partner treba da razgovarate.

Drugi način za postizanje orgazma

Ne samo da je razmišljanje o nekom drugom tokom seksa sasvim normalno, već je to nešto što ona povremeno preporučuje u svojoj praksi. „Posebno za muškarce ako imaju problema sa održavanjem erekcije ili ako žena ima problema da doživi orgazam, u redu je da smisle nešto drugo što vas pali“, rekla je. Takođe može biti od pomoći da pomislite na nekog drugog ako osećate da morate malo da začinite stvari ili ste na neki drugi način zabrinuti zbog seksa. „Kada smo sa nekim neko vreme, to može postati dosadno ili neko može čak imati neku vrstu seksualne anksioznosti“, rekla je Davn. „Mogućnost da se upuste u erotsku fantaziju ili da razmišljaju o nekom drugom što ih uzbuđuje može im pomoći da osete zadovoljstvo i uzbuđenje.

Seks
foto: Profimedia

Gde je granica?

Čak i ako je to normalno i u redu, Doun je upozorila da je razmišljanje o jednoj određenoj osobi (poput bivšeg) ili razmišljanje o nekom drugom svaki put kada imate seks verovatno znak dubljeg problema. Na primer, jedna je stvar povremeno maštati o strancima koje ste videli u javnosti, ali je druga stvar imati ponavljane fantazije da je vaš bivši tamo sa vama umesto sa vašim trenutnim partnerom. Osećati emocionalnu vezu sa onim na koga razmišljate može biti nezgodno i verovatno bi trebalo da signalizira veću diskusiju sa vašim trenutnim partnerom.

Seks
foto: Profimedia

Kako i kada priznati partneru?

Davn je rekla da to nije nešto što morate da otkrijete svom partneru. Ali ako se ovo ponovi, ili otkrijete da ne možete da doživite orgazam ili ostanete uzbuđeni bez razmišljanja o nekom drugom, verovatno biste trebali razmisliti o svojoj vezi. Ako smatrate da bi trebalo da kažete svom partneru, učinite to nežno. Ponašajte se kao da im govorite o bilo kojoj drugoj seksualnoj fantaziji koju možda imate. „Uvek želite da budete sigurni da se druga osoba ne oseća loše“, rekla je Majkl. "Recite, ponekad ću razmišljati o ovome jer to povećava moje seksualno uzbuđenje."

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.