UZ OVE SAVETE VAŠ INTIMNI ŽIVOT ĆE DOSTIĆI VRHUNAC: Evo šta zapravo trebate raditi U KREVETU
Foto: Profimedia

POSLUŠAJTE

UZ OVE SAVETE VAŠ INTIMNI ŽIVOT ĆE DOSTIĆI VRHUNAC: Evo šta zapravo trebate raditi U KREVETU

U odnosima između muškaraca i žena, parovi često o seksu razmišljaju kao o odnosu. Ako se usredsredite na ostvarivanje samo tog određenog čina fokusirate se na pogrešnu stvar

Objavljeno:

Kada par pokušava oživeti svoj seksualni život, često je implicitni cilj pronaći način za više seksa u vezi. Mnogo je fokusa na učestalosti kao obeležju dobrog seksualnog života.

Koliko često bi parovi trebali imati seks zapravo zavisi od toga koliko seksa žele partneri. No, prema Jessi Zimmerman, certifikovanoj seks-terapeutkinji i bračnoj savetnici, česti problem s kojim se parovi mogu susresti pokušavajući postići 'pravu količinu' seksa je način na koji broje seksualne susrete.

Šta se uopšte smatra seksom?

Seks
foto: Profimedia

U odnosima između muškaraca i žena, parovi često o seksu razmišljaju kao o odnosima. Stoga, kad ljudi pokušavaju poboljšati ili začiniti seks s partnerom, više-manje razmišljaju o povećanju broja seksa u smislu penetracije i orgazma.

Taj uski fokus često propušta celinu seksa uopšte. Poanta seksa, s moje tačke gledišta, je podeliti zadovoljstvo sa svojim partnerom i tokom tog procesa produbiti osećaj povezanost u vezi - kaže Zimmerman.

Dakle, ako se usredredite na ostvarivanje određenog čina, nastavlja ona, fokusirate se na krivu stvar. A to još dodatno povećava pritisak na ljude koji može dovesti do umanjenja libida.

- Sjajan seks ne znači raditi određene stvari s određenim delovima tela. Radi se o tome što možete učiniti kako bi se fizički dobro osećali i uživali u erotici, intimnosti i povezanosti kao par - objašnjava.

Kako poboljšati seksualni život?

Seks
foto: Profimedia

- Provodite intimno vreme zajedno, bez pritiska da postignete cilj ili radite određenu stvar - preporučuje Zimmerman.

Još uvek možete pokušati povećati broj seksualnih činova, ali ideja je ući u te trenutke bez očekivanja da će to dovesti do orgazma ili klasičnog seksa. Lezite u krevet i senzualno dodirujte telo svojeg partnera, piše mindbodygreen. Zabavite se na kauču.

Obucite se, priredite romantičnu večeru i uživajte u osećaju da ste jedno drugom privlačni. Potražite načine da potaknete senzualnost i novu strast u svojoj vezi ili da se oslonite na trenutak nežne intimnosti. Usredsredite se na to koliko vas ovi trenuci povezuju i uzbuđuju.

Ključno je biti potpuno prisutan u ovim trenucima, a ne razmišljati o tome što bi trebalo raditi ili koji je sledeći korak.

- Seks je kao odlazak na igralište. Važan je izlazak, a ne spuštate li se niz tobogan - dodaje Zimmerman.

- Ne trebate plan. Istina je da ne možete pogrešiti. Svaki put kad uspete provesti zajedno intimno vreme je uspeh - objašnjava.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.