3 KORAKA DO POMIRENJA: Saveti kako da se brzo "OHLADITE" nakon svađe i prevaziđete konflikt!
Ilustracija, Foto: Profimedia

saveti

3 KORAKA DO POMIRENJA: Saveti kako da se brzo "OHLADITE" nakon svađe i prevaziđete konflikt!

Svađe su sastavni deo skoro svakog emotivnog odnosa, a način na kojih prevazilazite govori o snazi vaše ljubavi

Objavljeno:

Emotivne veze su uvek pune izazova i nije lako prevazići konflikte koji se događaju. Međutim, psiholozi tvrde da postoje načini kako da se brzo “ohladite” posle svađe i prevaziđete konflikt, pa da potom mirno nastavite da uživate u ljubavi. Oni kažu da su do potpunog pomirenja potrebna tri koraka.

1. korak: Kontrolisanje trajanja svađe

Početak pomirenja zapravo je zaustavljanje svađe što je pre moguće kako bi šteta u odnosu bila što manja.

Mnoga zameranja i ljutnje posle svađe se odnose na oštre reči koje obe strane izgovore u afektu. Što je svađa duža, veća je verovatnoća da će psati više "teških" reči.

Rasprava, Svađa
foto: Profimedia

Činjenica je da kad postoje tenzije u vezi, teško da se može postići međusobno razumevanje i uvažavanje mišljenja druge strane.

Ono što možete uraditi jeste da dogovorite za znak koji ćete koristiti kako bi jedno od vas dvoje prekinulo svađu. To može da bude podizanje ruku uvis u znak predavanja ili nešto slično što će vam omogućiti da se "ohladite" i jedno i drugo

2. korak: Prelazak u neutralno

Da biste stvar što pre rešili, odvojite se fizički. Ako ostanete zajedno, velika je verovatnoća da ćete nastaviti sa svađom.

Smirite se i počnite da osluškujete svoje telo i misli. Ako ste loše raspoloženi, izađite u šetnju. To će vas opustiti i pomoći vam da se smirite.

3. korak: "Popravka" odnosa

Ovo spada u najteži deo. Razmislite kako i koliko ste vi svojim ponašanjem i stavom doprineli svađi. "Popravka" počinje preuzimanjem odgovornosti i izvinjenjem - i to najpre vašim.

Ako se iskreno izvinite, to zahteva od vas da budete ranjivi, a to baš nije prijatan osećaj. Nema potrebe da objašnjavate, jer iskreno izvinjenje ne prate opravdanja i objašnjenja.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.