U 30-OJ POČELA MASTURBIRATI, PA SE PREPORODILA: Za sve zaslužan ružičasti DILDO (FOTO)
August McLaughlin, Foto: Printscreen/Instagram

priznala

U 30-OJ POČELA MASTURBIRATI, PA SE PREPORODILA: Za sve zaslužan ružičasti DILDO (FOTO)

Imala sam razloga osećati se zadovoljno i srećno, a opet sam svako toliko osjećala nezadovoljstvo. Kad su lizanje, penetracija i poljupci ispunili ekran postalo mi jasno za čim žudi moje telo

Objavljeno: 10:41h

August McLaughlin, američka novinarka koja piše o seksu i zdravstvenim tema, je u kolumni otvoreno progovorila o vlastitom iskustvu sa 'škakljivim temama', a iskreno je priznala i da joj je otkriće masturbacije u 30-im godinama života promenilo ivot na bolje.

Ovo je njena ispovest:

Do 30. godine pročitala sam puno o tome što mogu očekivati u sledećoj deceniji života. Prema onome što sam čitala trebala sam se osećati samouverenije, biti usmerenija. Trebao je slediti period u životu s manje haosa, sa snažnijim osećajem za sebe. No nisam očekivala promene u samo nekoliko meseci. Niti jedan "Šta možete očekivati u tridesetima" vodič nije me pripremio za jednu noć na plahtama s ružičastim dildom u ruci. Veče je započela manje uzbudljivo.

Bila sam doma sa Zoe, mojim američkim buldogom, tražila što ću gledati na Netflixu i razmišljala o osećaju praznine koji me ispunjavao. Bila sam u braku već godinu dana, a suprug je radio vani. Obožavala sam svoju karijeru književnice više od bilo koje druge karijere. Čak je i poremećaj jedenja koji me gotovo upropastio u dvadesetima sad bio iza mene.

Imala sam razloga osećati se zadovoljno i srećno, a opet sam svako toliko osećala nezadovoljstvo. Osećala sam se kao Bridget Jones, samo uz veću dozu očaja. Zatvorila sam oči i molila se bogovima Netflixa da mi pošalju nešto što mogu gledati. Možda nisam trebala tako ozbiljno planirati. Veselila sam se pogledati Diary of a Nymphomaniac, francuski film o ženi velikog seksualnog apetita. Lizanje, penetracija i poljupci ispunili su ekran zajedno s erotskim uzdisanjem, i tad mi je postalo jasno za čim žudi moje telo i čemu sam se toliko odupirala.

- Zašto jednostavno ne uzmeš vibrator? - prisetila sam se reči prijateljice Tracy kad mi je sugerisala da trebam više seksa dok sam se bavila glumom i modelingom.

- Ja to ne radim - odgovorila sam, pritom pod TO misleći na masturbaciju. Otkad sam se preselila u Los Angeles često sam bila sama. Od srednje škole do dvadesetih godina skakala sam iz veze u vezu. Kad definišete seksualnost u kontekstu para, lagano je zaboraviti da je tvoja seksualnost prva i samo tvoja. Bez razmišljanja ruka mi je odlutala u međunožje i osetila sam vlažnost kroz gaćice. Volim penetraciju i za mene nikad nije bilo koristi od trljanja. Ipak sam pokušala, no to me dodatno napalilo bez da sam išta mogla učiniti. Trebala sam se napuniti, ali ne prstima. Čekaj. Ružičasti dildo! Dobila sam ga kao venčani dar i spremila negde u ladicu pod "možda jednog dana".

Došao je taj dan. Hoću li? Srce mi je lupalo i pojurila sam prema ormaru u spavaćoj sobi, osećajući se kao tinejdžerka koja se prvi put spetljala s nekim. Potrgala sam kutiju i pogledala ružičasti falus, osećajući veliku avanturu. Na krevet sam poslagala jastuke i popela se na njih te se namestila kao da ću uzjahati ljubavnika. Čim sam stavila dildo i započela se snažnije njihati, osećaj zadovoljstva mi je ispunio telo. Svršila sam snažno, ali nisam se imala za koga uhvatiti. Srušila sam se na krevet plačući, promatrajući rumenilo svoje kože.

Nisam mogla verovati. Sama sam sebe naterala da svršim. Onda sam napravila nešto što bi napravila svaka racionalna osoba - nazvala sam muža na posao da s njim podelim vest. Koliko god da je vreme bilo čudno, budući da je bio okružen kolegama, njegova podrška bila je nezamisliva. Sledećih sati i dana razmišljala sam o pitanjima s kojima se ranije nisam susretala. Zašto ranije nisam masturbirala? Možda zato što mi je neko iz porodice jednom rekao da se "tamo dole" ne treba dirati te da je to najbolji put za pakao. Možda zato što sam upila poruku da je seks rezervisan za ozbiljne veze, poželjno brak, te nisam ništa naučila o ženskoj seksualnosti.

Kako bi ranija masturbacija uticala na moj život? Znam da ne može nadoknaditi partnera, ali bi li učvrstila prijašnje veze koje sam imala da sam znala umeće samozadovoljavanja? Bih li se borila s emocijama? Gledajući unazad, nema sumnje da bi mnogi aspekti mog života bili manje teški i daleko veseliji. Od puberteta do dvadesetih kad sam se osećala podjednako nesigurno i bila očajna za interesom drugog pola, igra sa sobom bila bi snažan melem zbog kojeg bih se rešila stresa, imala bih pozitivniju sliku o svom telu, kao i bolji osećaj autonomije.

Možda bi mi pomoglo i da se ne izgladnjujem do tačke blizu smrti. Za mene je ta noć donela veliku promenu jer ne samo da sam masturbaciju prihvatila i postala mi je deo prakse, nego sam ohrabrila i druge vlasnice vulvi da je i same isprobaju. Solo igra za mene je skinula slojeve prašine i srama koji su se godinama nagomilavali nakon terapija i rada na sebi. Omogućilo mi je da bolje razumem svoje telo, učvrstilo mi je vezu sa suprugom i olakšalo teške dane.

Sad se približavam četrdesetima i nisam sigurna što će mi doneti nova decenija. Ipak, znam što ću doneti u njega: još veći osećaj samouverenosti koji se protegnuo i izvan spavaće sobe. Iznad svega, ovo me putovanje naučilo da kad pronađemo vremena za uživanje, možemo voditi bogatije i smislenije živote.

(Espreso/ 24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.