DA LI RAZLIKA U GODINAMA UTIČE NA ODNOS? Stručnjaci za veze DAJU ODGOVOR, ovo morate ČUTI
Ilustracija, Foto: Shuterstock

STRUČNJACI POTVRDILI

DA LI RAZLIKA U GODINAMA UTIČE NA ODNOS? Stručnjaci za veze DAJU ODGOVOR, ovo morate ČUTI

Dok stariji supružnik daje mudrost, mlađi se može ponašati kao izvor mladosti, donoseći posebnu vrstu spontanosti u odnos

Objavljeno:

Jesu li velike razlike u godinama između partnera prednost ili nedostatak za uspešnu vezu ili brak? Ovoga puta iznosimo stavove stručnjaka koji upravo veću razliku smatraju prednošću, odnosno karakteristikom koja može pozitivno uticati na dugotrajnost braka. Ovo su njihovi argumenti:

1. Oboje znaju šta žele, a njihove godine odgovaraju prioritetima jedno drugoga

Ljudi mogu težiti različitim ciljevima kada dosegnu određenu dob. Postoje neke mlađe žene koje su spremne za porodicu i stariji muškarci koji možda ipak žele imati decu. U ovom slučaju, starije i mlađe uparivanje je "dobra investicija". Žena koja želi podići porodicu možda traži zrelost i stabilnost koju može pružiti iskusniji muškarac, dok stariji muškarac koji želi imati decu možda traži nekoga ko je reproduktivno sposoban. Za parove u kojima je žena starija od muža, jedna je prednost što je žena već sigurna u ono što želi u životu. To znači da su manje šanse od nje dobiti mešane poruke, a muškarac će tačno znati gde stoji. Starije žene takođe imaju tendenciju logičnije i pravednije rešavati probleme.

2. Stariji partneri razumeju što je potrebno njihovim mlađim supružnicima

Udaja za stariju osobu mogla bi značiti više prostora za stvari koje želiš raditi. Nekada su i oni bili mladi pa imaju više razumevanja ako trebaš odvojiti malo vremena za svoje hobije ili interese. Neće ti nužno zameriti to ili pretpostaviti da nešto nije u redu s vezom.

3. Njihov brak ima kombinaciju mudrosti i energije

Imati različite nivoe zrelosti može biti zdravo ako pruža parovima komplementarnu perspektivu. Budući da su u različitim životnim fazama, donose različite stvari na sto kada su u pitanju pregovori. I dok stariji supružnik daje mudrost, mlađi se može ponašati kao izvor mladosti, donoseći posebnu vrstu spontanosti u odnos.

4. Veza se kreće bržim tempom

Svesni da ih pritišće vreme, brojni parovi s većom razlikom u godinama su ranije odlučili ozakoniti vezu ili započeti porodični život. Prema stručnjacima, ujedno su i manje skloni svađama jer ograničeno vreme nastoje provesti bez sukoba.

5. Više se trude oko veze ili braka

Parovi s većom razlikom u godinama često su izloženi društvenim kritikama, a susreću se i s nedostatkom podrške porodice i vršnjaka. Različiti putevi karijere i zdravstveni problemi takođe su čnioci koji mogu uticati na njihovu povezanost. Te ih stvari prisiljavaju da se snađu u teškim preprekama na početku veze, a to pridonosi gradnji čvršćih temelja daljeg zajedničkog života. Sve dok je odnos izgrađen na poverenju, predanosti i poštovanju, brak će verovatno uspjeti, bez obzira na godine.

(Espreso/ Miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.