MUŠKARCI SE ZBOG OVOGA HVATAJU ZA GLAVU: Na 1 stvar žene načisto OTKIDAJU, dok je na prvu itekako NEPOPULARNA
Foto: Profimedia

VEROVALI ILI NE

MUŠKARCI SE ZBOG OVOGA HVATAJU ZA GLAVU: Na 1 stvar žene načisto OTKIDAJU, dok je na prvu itekako NEPOPULARNA

U prvoj analizi ove vrste, 42 volontera su snimana dok su radili razne glasovne zadatke, a zatim je prema njihovom glasu ocenjivana privlačnost

Objavljeno:

Možda nije toliko iznenađenje da čujete da žene uzbuđuju mačo muškarci, ali iznenadiće vas podatak da nerazgovetan govor ili mumlanje one smatraju mačo osobinom. I da, to ih uzbuđuje!

S druge strane, muškarci vole kada žene razgovetno i jasno govore jer to povezuju sa ženstvenošću, pokazala je studija američkog tima naučnika.

"Sa tačke seksualne selekcije, žene preferiraju muškarce koji imaju muževnije osobine od proseka. U tom kontekstu, njima su privlačniji muškarci koji ne pričaju baš razgovetno", kaže vodeći autor studije, dr Danijel Ster sa Univerziteta u Kaliforniji.

U prvoj analizi ove vrste, 42 volontera su snimana dok su radili razne glasovne zadatke, a zatim je prema njihovom glasu ocenjivana privlačnost.

Naučnici su utvrdili da je jasan, razgovetan govor mnogo privlačniji kod žena nego kod muškaraca.

Autor studije kaže da je to neočekivano jer inače svi stručnjaci savetuju ljudima da razgovetno govore kako bi ostavili bolji utisak na druge.

Međutim, nerazgovetan govor ili blago mumlanje nisu novina – Marlon Brando je stavljao pamučnu vatu kako bi njegov govor u "Kumu" bio nerazgovetniji, a publika se žalila i da ne razume govor Hita Ledžera kao džokera, ni Kristijana Bejla kao Betmena...

(Espreso/ Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.